Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Bra chef och ledarskap – viktigt när studenter väljer arbetsgivare

2017-09-26

En bra chef och bra ledarskap är de viktigaste faktorerna när studenter och akademiker i början av karriären väljer arbetsgivare. Det visar en ny studie gjord av Academic Work och Kantar Sifo.

Young Professional Attraction Index är en nationell undersökning och rapport som görs bland studenter och akademiker i början av sina karriärer. I år har drygt 11 000 personer svarar på frågor om hur de ser på arbetslivet.

Förra året var svaret på frågan "Vad är viktigt för dig hos en arbetsgivare eller när du väljer arbetsplats?", "Trevliga arbetskollegor och bra stämning". Men i år klättrade "Bra chef/bra ledarskap" upp till förstaplatsen. Hela 62 procent tycker att detta är viktigast.

– Det är intressant att se hur young professionals idag, mer än tidigare, inser värdet av ett gott ledarskap och en bra chef. Jämfört med "trevliga kollegor och bra stämning", som låg högst i förra årets rapport, finns det ju dessutom en tydligare koppling mellan ledarskapet och hur medarbetarna och verksamheten utvecklas, vilket också är viktigt för målgruppen, säger Svante Randlert, Business and People Advisor på Academic Work, i ett pressmeddelande.

– Alla vill vi ha en chef som bekräftar våra insatser och underlättar för oss att göra ett bra jobb. Det gör att vi mår och presterar bättre. Flera undersökningar visar ungefär samma sak, säger Jonas Karlsson, ombudsman med ansvar för chef- och ledarskapsfrågor på Vision, och fortsätter:

– Arbetsgivare behöver fundera kring hur de kan ge sina chefer bästa möjliga förutsättningar. Vision ser chefskap som en profession. Med det menar vi att chefskap kräver särskild kompetens och i det ligger inte minst ledarskapet. Genom att skapa en stödjande organisationsstruktur ges chefer möjlighet att utveckla och tillämpa ett närvarande ledarskap. Det är attraktivt, avslutar Jonas Karlsson.

Fakta ur undersökningen:

Vad är viktigast för dig hos en arbetsgivare eller när du väljer arbetsplats?

1. Bra chef/ ledarskap = 62%

2. Trevliga arbetskollegor och bra stämning = 61%

3. Bra lön och förmåner = 56%

4. Goda utvecklingsmöjligheter = 53%

5. Flexibel arbetsplats och arbetstid = 38%

6. Företagets värderingar och kultur = 35%

7. Trygga anställningsvillkor = 35%

8. Utmanande arbetsuppgifter = 35%

9. Geografiskt läge/närhet till hemmet = 29%

10. Bra fysisk arbetsmiljö = 20%

Vad av följande är den starkaste anledningen till att du stannar hos en arbetsgivare?

1. Möjlighet att byta roll/ansvarsområde inom organisationen = 35%

2. Relation till chef och medarbetare = 33%

3. Bra lön = 17%

4. Företagskulturen = 14%

5. Andra förmåner = 2%

Källa: Academic Work.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar