Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Äldreomsorgens riskfyllda arbetsmiljö ska granskas

2017-09-14

Antalet arbetsskadeanmälningar inom äldreomsorgen ökar. Därför ska Arbetsmiljöverket granska 455 arbetsplatser över hela landet för att se hur arbetet är organiserat och hur relationerna på arbetsstället fungerar. ”Vi måste förbättra arbetsvillkoren i alla kvinnodominerade yrken, sektorer och branscher. Ingen ska behöva bli sjuk på grund av sin arbetssituation”, säger Jonas Karlsson, ombudsman med ansvar för chef- och ledarskapsfrågor på Vision.

Det är en hög sjukfrånvaro inom äldreomsorgen, både inom hemtjänst och särskilda boendeformer. Högarbetsbelastning, kränkningar och organisatoriska och sociala problem som stress ligger bakom den höga mängden av anmälda arbetssjukdomar inom äldreomsorgen. Det är även vanligare med anmälningar om hot och våld inom omsorgen än i arbetslivet i övrigt, skriver Arbetsmiljöverket i ett pressmeddelande.

– Vi måste förbättra arbetsvillkoren i alla kvinnodominerade yrken, sektorer och branscher. Ingen ska behöva bli sjuk på grund av sin arbetssituation. Det handlar också om verksamheten kvalitet. Bra vård och omsorg uppstår i mötet mellan personalen och den äldre. Omsorgen bygger på goda relationer och yrkeskunnande. För att vi i Sverige ska ha jämlik och säker äldreomsorg är det därför viktigt att de verksamhetsnära cheferna och deras medarbetare har en hållbar arbetssituation och god arbetsmiljö, säger Jonas Karlsson, ombudsman med ansvar för chef- och ledarskapsfrågor på Vision.

Under hösten 2017 ska Arbetsmiljöverket granska 455 arbetsställen och närmare 80 arbetsgivare, kommuner och privata omsorgsföretag, kommer att inspekteras.

– Inspektioner är ett bra verktyg när de behandlas på rätt sätt. Det är inte i första hand den enskilde chefens görande som ska vara under luppen när medarbetarnas arbetsmiljö granskas. Allt börjar med hur arbetsgivaren och ledningen övergripande organiserar arbetet. Om brister uppmärksammas är det viktigt att fokus ligger på arbetsgivarens ansvar för arbetsmiljön och hur stödet till de verksamhetsnära cheferna ser ut, säger Jonas Karlsson.

Läs mer: En chef med Vision har mer handlingskraft

Vision har i en rapport från tidigare år visat att många arbetsgivare tar steg för att förbättra chefers villkor.

– Situationen är emellertid långt ifrån tillfredställande. Vi vet att många av äldreomsorgens verksamhetsnära chefer fortfarande agerar under svåra yttre förutsättningar. Viktiga yttre faktorer är bland annat chefsstöd, rimligt antal medarbetare och organisationskultur. Visions egna undersökningar visar exempelvis att omkring 70 procent av äldreomsorgens chefer har fler än 30 medarbetare som rapporterar direkt till dem. Det gör det svårt att hinna med ett närvarande ledarskap som vi vet har stor betydelse för välmående. När det ser ut så är det tveksamt om ledningen har organiserat verksamheten så att de verksamhetsnära cheferna kan ta sitt ansvar, säger Jonas Karlsson.

Läs mer: Chefers förutsättningar är avgörande för en hållbar välfärd

Regeringen har gett Arbetsmiljöverket uppdraget att genomföra en nationell tillsyn av äldreomsorgen i syfte att minska den höga sjukfrånvaron, antalet arbetssjukdomar, belastningsskador och olyckor. Uppdraget kommer att pågå under två år.

– Erfarenheter från tidigare inspektioner visar också att inspektionerna kan leda till betydelsefullt och kreativt förbättringsarbete som inkluderar allt från medarbetare och chefer till ansvariga huvudmannarepresentanter. Behandlas inspektionerna på rätt sätt är det alltså ett bra verktyg som bidrar till bättre arbetsvillkor, avslutar Jonas Karlsson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar