Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Stort värde i att chefer och skyddsombud arbetar tillsammans

2017-10-25

Suntarbetslivs arbetsmiljöutbildning är ett verktyg för chefer och skyddsombud, speciellt anpassad för kommun- och landstingssektorn. Utbildningen är tänkt som en gemensam bas för att arbeta systematiskt och förebyggande.

Vision är del i Suntarbetsliv som tagit fram verktyget. Helene Svensson är huvudskyddsombud i Sundbybergs stad och är en av dem som genomför utbildningen på Socialförvaltningen.

Varför fyller utbildningen för behov?

– Utbildningen behövs för att chefer och skyddsombud ska få en samsyn på arbetsmiljöarbetet. Ofta har de gått olika arbetsmiljöutbildningar för ett antal år sedan, och en uppdatering och gemensam bas behövs. I synnerhet sedan Arbetsmiljöverkets föreskrift om organisatorisk och social arbetsmiljö kom ut i mars 2016. När jag varit med och hållit i kursen inser jag att det är många som har dålig koll på lagar och vad man som chef och skyddsombud har för rättigheter och skyldigheter. När kursen hålls med de som arbetar på samma förvaltning så blir diskussionerna mer relevanta, säger Helene Svensson.

Hur har ni lagt upp utbildningstillfällena?

– Personalchefen i staden, en från HR och ett huvudskyddsombud har hållit i utbildningen. Vi har tagit en modul från utbildningen i taget under sex tillfällen. Innan varje tillfälle har vi gått igenom vad som varit viktigast att ta upp på just den förvaltningen och vem som ska gå igenom vilka delar.

Vad har skett ute på arbetsplatserna efter utbildningen?

– Man har fått upp ögonen mer angående arbetsmiljön. Både chefer och skyddsombud känner sig efter utbildningen stärkta i att veta vilka lagar och regler som gäller. Det finns ett stort värde i att chefer och skyddsombudet arbetar tillsammans med dessa frågor, och inte emot varandra. Rent konkret har man exempelvis börjat använda ett årshjul för det systematiska arbetsmiljöarbetet, som kan underlätta mycket. Skyddsronder görs också i större utsträckning. I staden har dokument om hot och våld och kränkande särbehandling reviderats och alla chefer har i uppdrag att på APT gå igenom dokumenten och ha diskussioner om dem.

Om arbetsmiljön är dåligt på mitt jobb, vad kan jag göra åt det?

– Ta upp det med din chef eller/och skyddsombud. Försök få till att det finns en punkt på APT där ni tar upp arbetsmiljöfrågor. Om ni är flera som tycker samma sak gå ihop, ibland kan det kännas tryggare att ha stöd i varandra. Om ni inte har skyddsombud, försök få någon som vill bli skyddsombud. Fråga någon annan avdelnings skyddsombud om vad det innebär och vad ett skyddsombud kan göra för skillnad. Kontakta Vision om råd, ta hjälp av ett ombud, avslutar Helene Svensson.

Suntarbetslivs arbetsmiljöutbildning

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Till arkivet

672 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar