Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Minskat intresse för utbildningar som leder till yrkesexamen

2017-10-27

Allt färre vill bli lärare, läkare, socionom och sjuksköterska. Antalet sökande till dessa utbildningar våren 2018 minskar i jämförelse med motsvarande period 2017. Det visar Universitets- och högskolerådets (UHR:s) analys av antalet sökande till vårens högskoleutbildningar.

Det är färre sökande till flera utbildningar som leder till en yrkesexamen, bland annat utbildningarna till läkare, sjuksköterska och socionom.

Antalet sökande till landets socionomutbildningar till vårterminen 2018 har minskat med 3 procent i jämförelse med vårterminen 2017. Intresset har minskat trots att utbudet av utbildningar som leder till socionomexamen ökat med nästan 10 procent.

– Vi har högkonjunktur och många har bra jobb och då ser man alltid en liten nedgång i antalet sökande. Det är fortfarande väldigt många som söker till utbildningarna och vill bli socionomer. Så jag är inte orolig, säger Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision.

Sammanlagt sökte 11 033 till socionomutbildningar. Motsvarande siffra för vårterminen 2017 var 11 416.

Intresset har för lärar- och förskollärarutbildningarna har sjunkit betydligt. För grundlärarutbildningarna är minskningen av antalet sökande 17 procent jämfört med föregående år. Förskollärarutbildningarna minskade med 8 procent och yrkeslärarutbildningen med 2 procent.

– Det är oroväckande att antalet sökande minskar med tanke på det stora behovet av lärare i framtiden, säger Ulf Melin, generaldirektör vid UHR.

Totalt var antalet sökande till vårens utbildningar vid universitet och högskolor 219 381 – en marginell minskning på 0,2 procent jämfört med inför vårterminen 2017.

UHR:s rapport, statistik och analys hittar du här.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

270 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar