×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

#Metoo lyfter vikten av arbete mot sexuella trakasserier

2017-10-25

Senaste veckan har #metoo diskuterats och trendat i sociala medier. Kvinnor har vittnat om sexuella trakasserier som de har blivit utsatta för. Olof Ambjörn, strateg för mångfald, jämställdhet och arbetsmarknad på Vision, menar att om sexuella trakasserier inte ska uppstå på arbetsplatsen krävs ett förebyggande arbete där facket ska spela en aktiv roll.

Det är få som har missat #metoo där framförallt kvinnor berättar om sexuella trakasserier, sexuella inviter och övergrepp. Vision.se frågade Olof Ambjörn, strateg för mångfald, jämställdhet och arbetsmarknad på Vision, om hur Vision arbetar aktivt för att motverka sexuella trakasserier.

– En av fackets viktiga uppgifter är att delta i arbetet med att förebygga trakasserier och sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Vision anser att det förebyggande diskriminerings- och arbetsmiljöarbetet är en förutsättning för att skapa en arbetsplats där alla kan vara sig själva och trivas, vad vi i Vision kallar ett mänskligt arbetsliv. För att sexuella trakasserier inte ska uppstå på arbetsplatsen krävs alltså ett förebyggande arbete där facket ska spela en aktiv roll. Inte minst handlar det arbetet om att prata om normer och värderingar på arbetsplatsen, säger Olof Ambjörn.

Diskrimineringsombudsmannen säger att när det har förekommit trakasserier på en arbetsplats kan det vara en signal om att det finns problem på arbetsplatsen. Arbetsgivaren måste då "inrikta sig på förebyggande insatser som till exempel information och utbildning av medarbetare och chefer"

Vision har tagit fram en kortare nätutbildning som just handlar om en arbetsplats där alla kan vara sig själva och trivas.

Läs mer: En arbetsplats för alla

– Där är det möjligt för chefer och medarbetare att pröva sina fördomar, ifrågasätta normer och få tips om vad vi kan göra i vår vardag. Utbildningen kan vara en del i det lagstadgade arbetet med "Aktiva åtgärder" eller göras som en del av en arbetsplatsträff med efterföljande diskussion, berättar Olof Ambjörn.

Vision arbetar för att arbetsgivarna ska ha ett aktivt arbete mot diskriminering och sexuella trakasserier, som är en form av diskriminering. Vision vill också öka förståelsen om att ett aktivt mångfalds- och jämställdhetsarbete måste kombineras med ett bra förebyggande arbetsmiljöarbete.

– Först när vi har ett bra förebyggande och främjande arbete på arbetsplatsen, där facket och arbetsgivaren samverkar på ett bra sätt, kommer risken för diskriminering och trakasserier att minska. Men i det fall det faktiskt sker sexuella trakasserier är det oerhört viktigt arbetsgivaren har rutiner på plats för att uppfylla sin utrednings- och åtgärdsskyldighet, avslutar Olof Ambjörn.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Stressfria dagen!

Idag den 28 maj är det den stressfria dagen! Här kommer några tips på hur du undviker stressen i sommar.  för 5 dagar sedan

Kraftig facksamling för det brottsförebyggande arbetet!

Vision kraftsamlar för ett långsiktigt samarbete med att stärka det brottsförebyggande arbetet. Tillsammans med tio andra förbund och centralorganisationer vill vi vända den negativa utvecklingen med en kriminalitet som sjunker allt lägre ner i åldrarna, och stärka det brottsförebyggande arbetet. Samtidigt skapar vi en bättre arbetsmiljö för våra medlemmar.  2020-05-08

Så undviker du konflikter i distansarbete – tips för dig som är chef

Distansarbete i kombination med en stor och plötslig samhällsförändring ökar risken för konflikter i arbetsgruppen. Thomas Jordan, universitetslektor och expert på konfliktlösning, delar med sig av sina bästa råd kring hur chefer kan agera för att undvika onödig osämja.  2020-04-29

Hantera oro med transparens och struktur

Många organisationer möter oroliga tider till följd av coronavirusets framfart. Det osäkra läget gör att pressen på chefer ökar extra mycket. Sara Henrysson Eidvall, legitimerad psykolog och specialist i arbets- och organisationspsykologi, delar med sig av sina bästa tips för hur du som chef kan hantera oron och leda i kristider.  2020-04-06

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb