×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

#Metoo lyfter vikten av arbete mot sexuella trakasserier

2017-10-25

Senaste veckan har #metoo diskuterats och trendat i sociala medier. Kvinnor har vittnat om sexuella trakasserier som de har blivit utsatta för. Olof Ambjörn, strateg för mångfald, jämställdhet och arbetsmarknad på Vision, menar att om sexuella trakasserier inte ska uppstå på arbetsplatsen krävs ett förebyggande arbete där facket ska spela en aktiv roll.

Det är få som har missat #metoo där framförallt kvinnor berättar om sexuella trakasserier, sexuella inviter och övergrepp. Vision.se frågade Olof Ambjörn, strateg för mångfald, jämställdhet och arbetsmarknad på Vision, om hur Vision arbetar aktivt för att motverka sexuella trakasserier.

– En av fackets viktiga uppgifter är att delta i arbetet med att förebygga trakasserier och sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Vision anser att det förebyggande diskriminerings- och arbetsmiljöarbetet är en förutsättning för att skapa en arbetsplats där alla kan vara sig själva och trivas, vad vi i Vision kallar ett mänskligt arbetsliv. För att sexuella trakasserier inte ska uppstå på arbetsplatsen krävs alltså ett förebyggande arbete där facket ska spela en aktiv roll. Inte minst handlar det arbetet om att prata om normer och värderingar på arbetsplatsen, säger Olof Ambjörn.

Diskrimineringsombudsmannen säger att när det har förekommit trakasserier på en arbetsplats kan det vara en signal om att det finns problem på arbetsplatsen. Arbetsgivaren måste då "inrikta sig på förebyggande insatser som till exempel information och utbildning av medarbetare och chefer"

Vision har tagit fram en kortare nätutbildning som just handlar om en arbetsplats där alla kan vara sig själva och trivas.

Läs mer: En arbetsplats för alla

– Där är det möjligt för chefer och medarbetare att pröva sina fördomar, ifrågasätta normer och få tips om vad vi kan göra i vår vardag. Utbildningen kan vara en del i det lagstadgade arbetet med "Aktiva åtgärder" eller göras som en del av en arbetsplatsträff med efterföljande diskussion, berättar Olof Ambjörn.

Vision arbetar för att arbetsgivarna ska ha ett aktivt arbete mot diskriminering och sexuella trakasserier, som är en form av diskriminering. Vision vill också öka förståelsen om att ett aktivt mångfalds- och jämställdhetsarbete måste kombineras med ett bra förebyggande arbetsmiljöarbete.

– Först när vi har ett bra förebyggande och främjande arbete på arbetsplatsen, där facket och arbetsgivaren samverkar på ett bra sätt, kommer risken för diskriminering och trakasserier att minska. Men i det fall det faktiskt sker sexuella trakasserier är det oerhört viktigt arbetsgivaren har rutiner på plats för att uppfylla sin utrednings- och åtgärdsskyldighet, avslutar Olof Ambjörn.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Så får du en lugn jul

Efter en intensiv höst har det äntligen blivit dags för några dagars julledighet. Det innebär tid för den så viktiga återhämtningen. Men julen kan också vara en riktig stressfälla – här är de bästa knepen som kan få dig att varva ner.  2019-12-09

Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision

Vägen till friskare arbetsplatser går genom samverkan

Hög sjukfrånvaro är negativ för alla. Det innebär sämre livskvalitet för medarbetare och förlorade kompetenser och ökade kostnader för arbetsgivare. Nu finns en ny vägledning som ska underlätta arbetet i centrala samverkansgrupper och skyddskommittéer. Vägledningen innehåller bland annat framgångsfaktorer och förslag på en arbetsprocess för att hitta en väg till friskare arbetsplatser.  2019-10-04

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb