Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Känner du en blivande kursledare?

2017-10-25

Petra Höglund gick kursledarutbildningen 2016 för att hon ville engagera sig mer i Vision och kände ett behov att kunna bidra på ett annat sätt. Här berättar hon varför man ska bli kursledare i Vision.

Vision söker nya kursledare som vill inspirera till handling och få andra att växa. En som gick kursledarutbildningen 2016 är enhetschefen Petra Höglund.

– Jag sökte till utbildningen då jag en längre tid funderat på hur jag skulle kunna engagera mig i olika frågor inom Vision på ett förändrat sätt. Det låter kanske konstigt, men jag kände ett behov av att kunna bidra på annat sätt än mitt nuvarande engagemang, speciellt då jag visste att jag ämnade söka andra typer av jobb och på sikt inte skulle kunna vara kvar som ordförande och huvudskyddsombud i min lokala klubb som tidigare. Men tanken om att söka till kursledare hade i och för sig funnits under flera år till och från, men det kom aldrig några utbildningar just då, berättar Petra Höglund och fortsätter:

– Jag finner det otroligt roligt och inspirerande att få möjligheten att få utbilda andra och bidra till deras utveckling. Det är med denna grund som tanken väcktes från första början, möjligheten att vara med och inspirera och utbilda andra runt om mig avseende Vision. För mig är frågorna om allas värde och lika rätt extra viktiga. Det är genom en arbetsplats där alla behövs och får plats som vi skapar en hållbar utveckling och en bra arbetsmiljö; genom inkludering och mångfald blir vi starkare tillsammans. Genom att utbilda våra ombud, skyddsombud och så vidare skapar vi påverkan och möjlighet till förändring. Det är någonstans det som är ett av mina driv bakom att ha sökt mig till utbildningen, säger Petra.

Hur var utbildningen?

– Utbildningen var jätterolig och utvecklande. Det finns otroligt mycket pedagogik och eftertanke bakom de metoder som används på utbildningarna och att få ta del av det smörgåsbord med metoder, tankar och idéer som finns var väldigt utvecklande och inspirerande, inte minst känner man sig priviligierad. Att få träffa andra med samma mål och intresse var också väldigt roligt. Vi som gick utbildningen har olika bakgrund och personligheter och det var en upplevelse som i sig skapade eftertanke. Vi är alla så olika på många sätt samtidigt som vi alla har samma mål vi jobbar för och frågor vi brinner för, säger berättar Petra.

Vad innebär det att vara kursledare?

– Oj det var en bred fråga. För mig innebär det att man är en representant (Som i så många fackliga sammanhang annars med såklart) där man informerar och utbildar om Visions hjärtefrågor och mål. Man skapar dialog med deltagarna och en ökad förståelse och förhoppningsvis eller åtminstone en ökad kunskap. Man är en ambassadör för Vision som sprider kunskap. Det är ett åtagande rent praktiskt genom att man förbinder sig att hålla i några utbildningar per år för Vision. Ett roligt åtagande där man träffar massa nyfikna medlemmar och förtroendevalda och får möjligheten att i mötet med dem lära dem mer om Vision och vad vi står för. Att träffa medlemmar och möta deras engagemang och nyfikenhet i utbildningssituationerna är positivt och ger en förnyad energi. Det är så roligt att möta den kraft och det engagemang som finns inom förbundet. Det ger också en själv egna infallsvinklar och andra synsätt som man kanske inte annars stött på i vardagen, säger Petra.

Varför tycker du att man ska söka och gå den här utbildningen?

– Jag tycker att man ska gå utbildningen om man vill göra skillnad och påverka. För min del handlar det mycket om att jag tycker det är roligt att lära ut, att påverka och kunna dela med mig av min kunskap och mitt engagemang. Jag tror att många av oss kursledare som gick utbildningen drivs av samma motivation. Sedan är alla våra utgångspunkter till viss del olika och vi har olika faktorer som driver mer än andra. Men om man vill vara med och påverka och bidra till att sprida facklig kunskap. Då ska man söka. Det låter klyschigt på ett sätt att säga att fackliga rättigheter är mänskliga rättigheter, men på ett sätt är det så. Sedan har möjligheten att blir kursledare varit utvecklande på ett personligt plan. Jag har lärt mig nya saker om hur man utbildar, som jag inte visste innan, men jag har också fått nya infallsvinklar och perspektiv på saker, som jag som sagt kanske ej fått annars. Och vill du vara med att påverka och tycker om att dela med dig av kunskap och utbilda andra skall du definitivt ta chansen och söka, avslutar Petra.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

270 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar