Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

15 olika modersmål i arbetsgruppen

2017-10-26

Mångfald på arbetsplatsen leder till mer kreativitet och innovation i verksamheten. Det visar en ny undersökning som Vision har gjort. ”All forskning visar att man når bättre resultat på en arbetsplats om medarbetarna är olika varandra och har olika erfarenheter. På det sättet kan man möta de flesta kunders behov och önskemål”, säger Marcus Gustavsson, enhetschef för Hemtjänst Torpa/Strömmensberg i Göteborgs Stad, Örgryte-Härlanda.

– Mångfalden är stor i min arbetsgrupp, både när det gäller kön och ålder. Bland medarbetarna finns det också 15 olika språk som modersmål. Mångfalden innebär att vi kan möta de flesta brukares behov genom att vår gemensamma kompetens är väldigt hög. Mina medarbetare gör mig stolt varje dag genom sina insatser för brukarna, berättar Marcus Gustavsson, enhetschef för Hemtjänst Torpa/Strömmensberg i Göteborgs Stad, Örgryte-Härlanda.

En mångfald av medarbetare i personalgruppen leder till mer kreativitet och innovation i verksamheten. Det anser nästan samtliga av de drygt 570 chefer som deltagit i Visions undersökning om mångfald på arbetsplatserna. Samtidigt känner många chefer en oro för att diskriminera arbetssökande eller medarbetare.

Läs mer: Chefer måste få bättre förutsättningar att leda mångfald

Hur jobbar ni med mångfald?

– Som chef arbetar jag aktivt med att kartlägga mina medarbetares olika kompetenser för att kunna matcha brukarnas behov och önskemål. När jag rekryterar så är mitt fokus att dem jag anställer ska vara så olika varandra som möjligt. Jag är också tydlig med att det är nolltolerans mot att brukare utsätter mina medarbetare för trakasserier och sexuella trakasserier. Blir en medarbetare utsatt så är det mitt ansvar som arbetsmiljöansvarig att agera.

Varför ska man jobba med mångfald?

– All forskning visar att man når bättre resultat på en arbetsplats om medarbetarna är olika varandra och har olika erfarenheter. På det sättet kan man möta de flesta kunders behov och önskemål, säger Marcus.

Har du några bra tips på hur man kan rekrytera schyst?

– Att fundera på och diskutera med medarbetarna vilken kompetens vi skulle behöva komplettera med i arbetsgruppen. Att bara ställa kvalifikationskrav som är relevanta för tjänsten, inte ställa krav på exempelvis lång erfarenhet om det inte är relevant. Att inte genomföra rekryteringsprocessen helt själv utan ta hjälp av medarbetare för att få in fler ögon och öron i processen.

Läs även: 500 chefer om att skapa öppna och inkluderande arbetsplatser

Hur ser kunskapen ut bland cheferna om nya diskrimineringslagen från 1 januari 2017?

– Tyvärr tror jag att den generellt sätt är låg. Jag har skaffat mig kunskap om den reviderade lagstiftningen av eget intresse men jag har inte fått någon särskild information från min arbetsgivare.

Hur har man jobbat med den?

– Vi har inte fått något påbud om att arbeta specifikt med den reviderade lagstiftningen. Däremot står det i förvaltningens verksamhetsplan att varje enhet ska genomföra två aktiviteter om normkritik varje år där man väver in minst två av diskrimineringsgrunderna. Inom hemtjänsten har vi bland annat diskuterat hur heteronormen påverkar oss i arbetet med våra brukare.

Har ni chefer fått tillräcklig information?

– Det pumpas ut information till oss om allt möjligt hela tiden men jag kan inte påminna mig om att vi fått någon särskild information om den reviderade diskrimineringslagen

Har ni fått stöd?

– I vår förvaltning har vi en rekryteringsenhet som stöttar oss chefer i rekryteringsprocesserna, bl.a. med att tänka normkritiskt, vilket jag tycker är väldigt positivt. I hemtjänstens ledningsgrupp är vi också bra på att dela med oss av goda exempel. Vi chefskollegor har dessutom väldigt olika erfarenheter och kompetenser så vi hjälper varandra utifrån vad var och en är bra på. Jag har bland annat besökt samtliga enheter och föreläst om heteronormen, avslutar Marcus.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

198 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar