Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Så undviker du att skjuta upp pluggandet

2017-11-20

Att prokrastinera, eller att förhala, skjuta upp eller undvika som det också heter, sitt pluggande kan bli ett hinder i studierna. Nu planerar Studenthälsan på Karlstad Universitet en kurs där studenter får lära sig att undvika att skjuta upp saker.

Att skjuta upp tentaplugget eller uppsatsskrivningen till ”en annan dag” har väl alla gjort någon gång. Saker man vet att man borde ta tag i direkt. För en del kan det bli ett mönster och risken är att det blir en ond cirkel. I Karlstad erbjuder nu Studenthälsan universitetstudenterna en kurs i prokrastinering.

Läs mer och se inslaget från SVT här

Studenthälsan på Karlstad Universitet har också sammanställt tips för hur du kan sluta skjuta upp saker.

TIPS FÖR ATT SLUTA PROKRASTINERA:

 • Lär dig känna igen de ursäkter du använder för dig själv i den stund du prokrastinerar: ”Jag är för trött”, ”Jag kan inte läsa när jag inte är på rätt humör”, ”Jag jobbar bättre under press” och så vidare.
 • Lär dig stå ut med obehaget – man kan studera även om man inte är motiverad.
 • Skapa struktur i vardagen. Planera när du ska studera och när du ska vara ledig. Använd eventuellt ett veckoschema.
 • Planera in korta studiepass och tydliga pauser.
 • Gör en rimlig planering. Om du planerar för mycket blir obehaget större och risken att falla tillbaka i prokrastinering ökar.
 • Sätt tydliga delmål och rimliga deadlines.
 • Studera med en kompis. Om du har avtalat att träffa en kompis på biblioteket är sannolikheten mycket större att du går dit.
 • Belöna dig själv.

Källa: Studenthälsan Karlstad Universitet

Intresserad av att gå kursen eller se vad den innehåller? Läs mer här.

Nyheter

Till arkivet

672 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

 • Personlig rådgivning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar