Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Joakim Jardenberg, Ann-Therése Enarsson, Frida Boisen, Veronica Magnusson och Lotta Ekstedt.

    Joakim Jardenberg, Ann-Therése Enarsson, Frida Boisen, Veronica Magnusson och Lotta Ekstedt.

Robotchefen gör framtidens arbetsliv mer mänskligt, eller?

2017-11-14

Kan robotchefen göra arbetslivet mer mänskligt? Den frågan och mycket mer diskuterades under inledningsseminariet av Chefen i fokus när Kvalitetsmässan drog i gång på tisdagen.

Kvalitetsmässan 2017 är Sveriges största mötesplats för offentlig sektor. Vision är medarrangörer och bjöd under tisdagen in till seminariespåret "Chefen i fokus". På tisdagen diskuterade man om robotchefen kan göra arbetslivet mer mänskligt.

"Redan i dag är det möjligt att automatisera chefsfunktionen och intelligenta beslutsstöd gör det möjligt att bygga mindre hierarkiska organisationer.

Nu vi har chansen att tänka om, organisera arbetet mer effektivt och göra arbetslivet mänskligare. Företag, organisationer och medarbetare behöver hitta lösningar för att ta del av digitaliseringens möjligheter."

I panelen var Veronica Magnusson, ordförande Vision, Frida Boisen, digital chef Bonnier Tidskrifter, Joakim Jardenberg, förändringsledare välfärdsteknik Sveriges Kommuner och Landsting och Ann-Therése Enarsson, vd Futurion och moderator Lotta Ekstedt, chefredaktör Chefen i Fokus.

­

– Som chef är det otroligt viktigt att prata om framtiden med sina medarbetare. Det är chefens uppgift att förklara landskapet i den framtid vi är på väg att möta, och visa medarbetarna att alla har en plats där framme, sa Ann-Therése Enarsson, vd Futurion under seminariet.

Efter lunch var det dags för Chefsduellen, att berätta för din medarbetare att hen underpresterar. Eller att tala om att hen luktar illa. Vilket är svårast att kommunicera som chef? Och hur gör man? Vi låter fyra chefer argumentera för sina bästa lösningar. Retorikproffset Elaine Eksvärd leder duellerna, och åskådarna fick vara domare.

Deltog gjorde Palle Lundberg, stadsdirektör i Helsingborg, Annika Jonasson, HR-chef i Lund, Anneli Tellmo Jung, avdelningschef i Nässjö, Jonny Lettisen, administrativ chef, utbildningsförvaltningen/Campus Konradsberg, Elaine Eksvärd, retorik- och kommunikationsexpert och Veronica Magnusson, ordförande Vision. 

I morgon onsdag arrangerar Vision seminariet Framtidens arbetsplats för alla – Vad innebär det och vad är chefens roll? 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  2020-09-17

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar