Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Fackligt upprop mot sexuella trakasserier: #inteförhandlingsbart

2017-11-21

Idag publicerar Dagens ETC ett upprop mot sexuella trakasserier, #inteförhandlingsbart, som drygt 1500 kvinnor inom fackföreningsrörelsen har skrivit under. En av dem som medverkar i uppropet är Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.

Läs uppropet i Dagens ETC

Varför skriver du under uppropet?

– I samband med initiativet #metoo har kvinnor inom olika branscher valt att gå ut offentligt med sina upplevelser av sexuella trakasserier; skådespelare, jurister, musiker, politiker mfl. Detta är fackföreningsrörelsens motsvarighet.

– Vision står upp mot sexuella trakasserier och tar vårt ansvar som förbund och välkomnar att flera förbund gör så – vi måste tillsammans bryta tystnadskulturen kring dessa frågor. De allra flesta som utsätts anmäler inte utan behåller sin upplevelse för sig själv. Först och främst vill vi med detta upprop självklart få ett stopp på trakasserierna. Vi vill också synliggöra det som händer och få fler att veta att de ska berätta, agera och anmäla, säger Veronica Magnusson.

Vad gör Vision för att motverka sexuella trakasserier?

– Vision arbetar dagligen med att uppmärksamma och driva på i jämställdhetsfrågor, utifrån ett strukturellt men också ett individuellt perspektiv. Vi intensifierar nu vårt arbete med att stötta chefer, förtroendevalda och medlemmar i hur man kan jobba för att förhindra sexuella trakasserier, liksom hur de ska agera när de uppstår.

– Det handlar om det lokala fackliga arbetet och att se till att arbetsgivarna tar sitt ansvar att arbetar enligt Diskrimineringslagens kapitel 3 om aktiva åtgärder, där det förebyggande arbetet ingår. Men det handlar också om att skapa ett schyst klimat på arbetsplatsen. Nyligen lanserade Vision nätutbildningen "En arbetsplats för alla" som just handlar om det förebyggande arbetet mot diskriminering på arbetsplatsen.

Vad hoppas du att uppropet ska leda till?

– Jag hoppas att det kommer att leda till bra samtal om hur vi beter oss mot varandra på jobbet och hur vi kan bidra till schysta arbetsplatser utan diskriminering. Men också att vi får en debatt internt inom respektive förbund. Att vi tittar på oss själva och vad vi behöver förändra, så att vi kan motverka att sexuella trakasserier uppstår. Ilskan över det som skett ska övergå i bestämdhet kring att det här ska få ett slut. Frågan är ytterst allvarlig – det är dags för nolltolerans mot sexuella trakasserier, avslutar Veronica Magnusson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

255 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar