Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Fackets roll för de mänskliga rättigheterna

2017-11-13

Den 9-11 november deltog Vision på MR-dagarna i Jönköping, tillsammans med många andra organisationer och verksamheter som arbetar för uppfyllandet av de mänskliga rättigheterna.

I Vision monter synliggjordes hur arbetet för anständiga arbetsvillkor, jämställdhet på arbetsmarknaden och mångfald i arbetslivet handlar om mänskliga rättigheter för alla.

Till montern kom en strid ström besökare som ville vara med och tävla om en menskopp. Tävlingen var en bra ingång för samtal om villkor för könen på arbetsmarknaden, och den fick många att stanna till vid montern och lära sig mer om Visions arbete.

Vision höll två seminarier. Veronica Magnusson och Maria Suárez presenterade arbetet med Fair union och kopplingen till Agenda 2030. Konkreta exempel på medlemsengagemang togs upp, innan publiken själva fick rösta och fundera på hur de själva kan bidra till förändring på sina arbetsplatser/på sina lärosäten, och hur de kan använda Vision i det arbetet.

Under panelsamtalet ”Ja, mens är en facklig fråga”, lyftes frågan om hur lite forskning som finns gällande hur mens påverkar arbetslivet för personer som menstruerar, både i Sverige och i andra länder. Både praktiska åtgärder för att underlätta för menstruerande personer och ett minskat tabu att tala om mens behövs. Medverkande var Åsa Åbom, verksamhetssamordnare i Linköping, Hedvig Schylander som fått Visions internationella stipendium för att studera hur mens påverkar skolflickors vardag i södra Indien, samt Antonia Simon från föreningen Mensen. Hediye Güzel modererade. 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

199 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar