Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Foto: Kvalitetsmässan

    Foto: Kvalitetsmässan

Digital satsning i Trelleborg prisades

2017-11-15

Projektet ”När robotar sköter handläggningen ägnar sig kommunen åt medborgarna” och Trelleborgs kommun fick ta emot SveaPriset 2017 under Kvalitetsmässan.

Trelleborgs kommun har gjort en imponerande digital satsning de senaste åren och tilldelades SveaPriset 2017 under Kvalitetsmässan 2017.

Det började för tre år sedan då faxen kastades ut och projektet "När robotar sköter handläggningen ägnar sig kommunen åt medborgarna" började. Kommunen är i det ett inspirerande exempel på hur man lyckats skapa ett digitalt system som underlättar för medborgarna.

Nu tilldelades Trelleborgs kommun SveaPriset som är en innovationstävling för bättre vård och omsorg.

Juryns motivering: "SveaPriset 2017 tilldelas Socialförvaltningen i Trelleborgs kommun för arbetet "När robotar sköter handläggningen ägnar sig kommunen åt medborgarna." För 3 år sedan fick Trelleborg nog av faxar och annan digital inkompetens. Då påbörjades en digital resa med medborgaren i fokus. Nu kan man stoltsera med ett helt digitalt och automatiserat system för att ansöka om försörjningsstöd.

Resultatet är fantastiskt. 75 procent av alla som söker försörjningsstöd gör det digitalt och 100 procent av alla som söker digitalt får beslut om sitt försörjningsstöd inom en arbetsdag.

Juryn ser med fördel att den modellen kan spridas till andra kommuner och till andra offentliga verksamheter."

– Målet är att Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla framtidens vård och omsorg. Men goda idéer behöver spridning och Sveapriset är en innovationstävling för bättre vård och omsorg, säger Henrik Edman, vd för Kvalitetsmässan som står bakom priset.

Det hade kommit in 76 bidrag till juryn som valde ut fem nominerade bidrag: "Transport av hjärtstartare med drönare", "BUP-appen - Min Utredning", "När robotar sköter handläggningen ägnar sig kommunen åt medborgarna", "Mednotes" och "PATHFx – ett unikt adaptivt kliniskt beslutsstöd".

Vinnaren utses av en jury som representerar viktiga kompetensområden inom vård, omsorg, eHälsa och innovation och som i år bestod av: Agneta Karlsson, statssekreterare i Socialdepartementet, Hans Karlsson, avdelningsdirektör Sveriges Kommuner och Landsting, Veronica Magnusson, ordförande Vision, Sineva Ribeiro, ordförande Vårdförbundet, Anna Lefevre Skjöldebrand, vd Swedish Medtech, Karin Eriksson, programledare VINNOVA, Erik Höglund, avdelningschef Socialstyrelsen, Kerstin Lidman, styrelseledamot Föreningen Sveriges Socialchefer, Heidi Stensmyren, ordförande Sveriges Läkarförbund, Henrik Edman, ansvarig för Kvalitetsmässan, samt kansliråd Henrik Moberg, Socialdepartementet.

Förutom utmärkelsen tilldelades vinnaren 150 000 kronor och glasskulpturen Svea designad av glaskonstnären Kjell Engman.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

270 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar