×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Vision hade stenkoll på läget”

2017-03-23

Enhetschefen Caroline Ringnér, 28 år, gick med i Vision efter att hon hade fått hjälp att få ett sommarvikariat.

Vision ökade procentuellt mest av alla fackförbund för tjänstemän i Sverige under 2016, med 5,7 procent. Inflödet av unga yrkesverksamma i Vision har växt stadigt under flera år. Yrkesverksamma under 30 år står nu för nära 30 procent av de nya medlemmarna 2016. En som gick med i Vision är enhetschefen Caroline Ringnér.

Varför gick du med i Vision?

– För att det är skönt att bolla med ett fackförbund hur man kan göra i olika situationer, till exempel om man har en rimlig lön, sommarjobb och mycket annat, säger Caroline.

Var det något speciellt som gjorde att du gick med i Vision?

– Jag gick med i Vision eftersom jag hade haft mest kontakt med dem tidigare. Genom att mitt dåvarande fackförbund inte kunde svara på mina frågor, eftersom jag hade studerat och hade börjat på en ny tjänst som var utanför deras område, så hänvisade de mig till Vision. De hade stenkoll på läget. Utan Visions hjälp hade jag inte fått ett sommarvikariat som gjorde att jag fick min första chefserfarenhet, efter det vann Vision mitt förtroende.

Vad tycker du Vision gör bra?

– De är lätta att få tag på, är snabba på att återkoppla och att de ger tydliga svar när man ställer intrasslade frågor.

Vision attraherar många unga yrkesverksamma, varför tror du att Vision gör det?

– Som ung gör man mycket för första gången och man har inte så mycket erfarenhet att falla tillbaka på, är det skönt att bolla med någon som har den erfarenheten, avslutar Caroline.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  för 10 dagar sedan

”En kris som corona prövar alla chefers mod”

För Magdalena Jonsson, avdelningschef på socialtjänsten i Piteå kommun, har de senaste månaderna varit intensiva och extraordinära. Coronapandemin har tagit upp all tid i kalendern. ”Min strategi från start har varit att planera för det värsta men hoppas på det bästa”, säger Magdalena.  2020-07-01

Stärk äldreomsorgen nu!

Tillsammans kräver nu Visions Veronica Magnusson och Kommunals Tobias Baudin att politiker på alla nivåer ska inse allvaret och ta krafttag för en tryggare och mer uthållig äldreomsorg.  2020-06-29

Faktorer som minskar smittan på äldreboenden

Ett närvarande ledarskap i kombination med förnyade arbetssätt och tät kommunikation har varit framgångsfaktorer i kampen mot coronavirus på landets äldreboenden. Det visar en inspektion som IVO har gjort.  2020-06-11

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb