×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vad händer den 8 mars?

2017-03-06

Den 8 mars uppmärksammar Vision den internationella kvinnodagen. Bland annat genom att delta i kampanjen Lön hela dagen men också med olika arrangemang runt omkring i landet.

Centret i Linköping arrangerar den 8 mars i samarbete med de lokala avdelningarna tre föreläsningar på temat jämställdhet och feminism. Syftet med föreläsningarna är att visa hur vi alla är medskapare av jämställdhet genom våra handlingar.

Det är Visions regionala jämställdhetsnätverk som efter att Vision fattat beslut om att vara ett uttalat feministiskt förbund, tagit initiativ till att också lyfta vad detta ställningstagande innebär och varför Vision tagit det. Gustav Södling, som ingår i det regionala jämställdhetsnätverket, är med och föreläser denna dag och tycker att det är viktigt att diskutera vad feminism är, eftersom det finns så många missförstånd kring begreppet.

– Utifrån att Vision under 2016 beslutade om att vara ett uttalat feministiskt fackförbund så känns det extra viktigt att diskutera vad ett sådant ställningstagande innebär för våra medlemmar. Vi vill belysa att feminismen är något som alla, både män och kvinnor, vinner på i arbetslivet, säger Gustav Södling, styrelseledamot Visions kommunavdelning i Linköping.

Suzana Mocevic, mångfaldsutvecklare och hon som tilldelades Visions regionala mänskliga rättigheter pris 2015, avslutar kvällen.

– Jag är jätteglad för att Suzana kommer, för hon har en så bred kunskap kring likabehandlingsarbete och praktiskt arbete för att främja mänskliga rättigheter. Dessutom är hon en väldigt underhållande och inspirerande föreläsare, berättar Åsa Åbom, från centret i Linköping.

Aktiviteter i samband med 8 mars 2017

Göteborg 7 mars

Från Visions center skickar vi ut ca 4000 inbjudningar till medlemmar i Göteborg med omnejd om en föreläsningskväll, en samproduktion mellan TCO- förbunden. Läs inbjudan här och se mer på hemsidan och Facebook.

Gävle 8 mars

Vision bjuder på sopplunch och föreläsning med Rebecka Bohlin. Start kl. 11.00. Läs mer om evenemanget och hur du anmäler dig i här.

Linköping 8 mars

Samarbetsexplosion på stadsbiblioteket i Linköping. Läs mer på Visions center Facebooksida.

Luleå 8 mars

Vision anordnar aktivitet och föreläsning med Karin Pilsäter tillsammans med TCO Norrbotten. Läs mer om vad som händer i Luleå här.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

5 tips för en mer öppen och inkluderande arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan bidra till mer öppenhet på arbetsplatsen.  2020-07-14

Jämställda löner i fokus på internationella kvinnodagen

Samtal om ledarskap, manifestationer för jämställda löner och en digital kampanj i sociala medier. Vision deltar i en rad olika aktiviteter första veckan i mars för att uppmärksamma Internationella kvinnodagen och kampen för ökad jämställdhet.  2020-02-20

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Gå med Vision i Stockholms Prideparad 2019!

Vill du också uppleva stämningen i paraden och vara med och synliggöra arbetet för en arbetsplats för alla? Gå med Vision i Stockholms Prideparad 2019!  2019-07-05

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb