Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

 • Carola Löfstrand, arbetsmiljöspecialist Vision

  Carola Löfstrand, arbetsmiljöspecialist Vision

 • Eva Nordmark, ordförande TCO

  Eva Nordmark, ordförande TCO

 • Johan Berken, avdelningsordförande Vision, Stockholms stad

  Johan Berken, avdelningsordförande Vision, Stockholms stad

 • Tom Johnson, 2:e vice förbundsordförande ST

  Tom Johnson, 2:e vice förbundsordförande ST

 • Daniel Gullstrand, arbetsmiljöexpert Unionen

  Daniel Gullstrand, arbetsmiljöexpert Unionen

 • Marie-Louise Johansson, regionalt arbetsmiljöombud Unionen, region Stockholm

  Marie-Louise Johansson, regionalt arbetsmiljöombud Unionen, region Stockholm

 • Lise Donovan, chefsjurist TCO

  Lise Donovan, chefsjurist TCO

 • Christina Jonsson, enhetschef avdelningen regler, Arbetsmiljöverket

  Christina Jonsson, enhetschef avdelningen regler, Arbetsmiljöverket

Vision firar ettårsdag av föreskrifter om arbetsmiljö med TCO

2017-03-31

På TCO:s frukostseminarium blickade vi tillbaka på det gångna året med Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö, "OSA". Vad hände på arbetsplatserna? Kan vi se några förbättringar och hur går vi vidare?

På plats från Vision var Carola Löfstrand, arbetsmiljöspecialist och Johan Berken, avdelningsordförande Stockholms stad. Vi frågade Johan hur han ser på användandet och nyttan av OSA.

– Vi tycker att OSA gör nytta, men det är svårt att överblicka på vilket sätt. Det finns ingen sammanställning på hur det arbetats förvaltningslokalt med skyddsronder som utgår från OSA. Vårt huvudskyddsombuds drömscenario är att det görs en stadsövergripande undersökning av för att få fram behoven kring den psykosociala arbetsmiljön.

Har OSA haft någon betydelse för Stockholms stad under sitt första år?

– Främst att implementeringen pågått och att många förvaltningar har genomfört partsgemensam information/utbildning om OSA. På några förvaltningar så har information/utbildning varit ensidig, och  det finns även ställen där arbetet inte gått riktigt som det var tänkt, säger Johan Berken och fortsätter:

– OSA är en viktigt och högst aktuell föreskrift som måste omsättas i konkreta handlingar. Arbetsmiljön och arbetsvillkoren är ett problem och då framför allt den psykosociala arbetsmiljön på flera arbetsplatser. Alldeles för många och för unga människor "går in i väggen". Tyvärr högaktuellt inte minst inom socialt arbete.

Föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö

Ingen ska behöva bli sjuk på grund av ohälsosam arbetsbelastning eller kränkande särbehandling på jobbet. Arbetsmiljöverkets föreskrift om organisatorisk och social arbetsmiljö från Arbetsmiljöverket (AFS 2015:4) som började gälla 31 mars 2016 handlar just om det. Läs mer om "OSA".

Läs även om Visions nya rapport "Hur får vi balans mellan krav och resurser?", som analyserar 47 av Arbetsmiljöverkets inspektionsmeddelanden utifrån de nya föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö, med fokus på arbetsbelastning.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

6 tips till motivation i hemmakontoret

Julen är över och de flesta har nu återvänt till jobbet efter en härlig ledighet. Men att börja jobba igen när hemmet är den nya arbetsplatsen är en speciell situation som lätt kan leda till brist på motivation. Så här kan du göra för att peppa dig själv inför jobbstarten i hemmakontoret!  2021-01-14

Till arkivet

268 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

 • Personlig rådgivning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar