Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Malmö storsatsar på att förbättra arbetsmiljön inom socialtjänsten

2017-03-13

Vision presenterade i förra veckan nya uppgifter om arbetsvillkoren inom socialtjänsten. I Malmö stad har man arbetat med att förbättra arbetsvillkoren och redan efter drygt ett år börjar man se positiva resultat.

För ungefär två tre år sedan konstaterade Malmö stad att arbetsmiljön för socialsekreterare inte är bra. Man började då göra olika förändringar i förhoppning att det skulle förbättra arbetsmiljön. Men det var inte förrän hösten 2015 som man i Malmö började med en gedigen handlingsplan tillsammans med de fackliga representanterna.

– Utgångspunkten är en anmälan till Arbetsmiljöverket angående socialsekreterarnas arbetsmiljö. Men Malmö stad hade redan konstaterat att arbetsmiljön inte var bra. Efter anmälan satte man i gång med ett gediget arbete, berättar Peter Nilsson, ordförande i Malmöavdelningen.

Läs även: Fackligt engagemang sporrar förändringsarbetet i Linköping

Malmö stad började satsa pengar på att anställa fler chefer, fler socialsekreterare och fler administrativ personal som kan underlätta för socialsekreterarna samt utforma en handlingsplan.

– Det som är unikt med det här är att alla berörda fack har varit inblandade från början. Allting har skett i dialogform och vi har vridit och vänt på allting. Man har fått kompromissa men vi har aldrig varit oeniga, säger Peter Nilsson.

I handlingsplanen finns en introduktionsplan som går ut på att man i lugn och ro ska lära sig sitt arbete under ett år.

– Hela första året som man jobbar är man aldrig ensam. Du ska även gå introduktionsprogrammet och lära sig allt om vilka rättigheter och skyldigheter som finns inom Malmö stad.

Läs även: Orimlig arbetsbelastning i socialtjänsten

Det ingår även utbildningar, fler anställningar, chefer ska endast ha 15 medarbetare och mycket annat i handlingsplanen.

– Under 2016 har vi jobbat hårt med det här och vi börjar redan se resultat. Det är färre sjukskrivningar, färre som slutar, folk vill gå till jobbet och man mår helt enkelt bättre. Man kan tycka att vi inte har kommit så långt än men vi får många positiva reaktioner och många är engagerade och vill vara med och förändra, från fackligt håll och arbetsgivare, säger Peter Nilsson och fortsätter:

– Det är en lång väg att gå eftersom det är en stor apparat som dragit i gång. Den 18 april har vi en uppföljning och vi utvärderar arbetet hela tiden för att se om satsningarna vi gör är rätt. Vi har inte riktigt satt en plan på när vi ska vara färdiga eftersom vi vill arbeta lugnt och sansat för att få till ett så bra resultat vi kan. Men vi har ett mål! Om tre år vill vi ha ett jättebra resultat.

Hur ligger ni till med arbetet i dag?

– Vi har inte fått allting på plats. Alla chefer är inte rekryterade men förhoppningsvis får vi till det under våren 2017. Vi har lärt oss väldigt mycket. Bland annat att man som fackförbund måste vara med från början. Man måste ha en samsyn på hur förändringsarbetet ska göras och man får inte hamna i en förhandlingsprocess. Allting ska ske i dialog och kommer man inte överrens så får man försöka hitta kompromisser. Både vi och arbetsgivaren har ansett att det här är väldigt viktigt, avslutar Peter Nilsson.

Läs även: Vision Göteborg: "Det går för långsamt att förbättra för Göteborgs socialsekreterare"

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

199 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar