Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Glädjeämnen och dilemman i Visions utbildningsstöd

2017-03-23

Vid förbundsmötet hösten 2016 fattades ett beslut om en omfattande utredning av Visions utbildningsverksamhet. Nu är arbetet med att analysera nuvarande verksamhet i full gång.

– Nu har arbetsgruppen för det framtida utbildningsstödet varit igång ett tag och träffats två gånger. Vi har tittat på hur vår nuvarande utbildningsverksamhet fungerar och även passat på att ta reda på hur andra fackförbund arrangerar sitt utbildningsstöd, säger Affi Kölevik som projektleder utredningen.

Hela analysen kommer att finnas tillgänglig på vision.se längre fram i vår och den här veckan kommer delar av gruppen att diskutera analysen med Samordningsgrupperna från respektive region som samlas i Rimbo.

– Vår utredning har hittills genererat en lång rad glädjeämnen, men också en rad dilemman som vi behöver fundera vidare kring, konstaterar Affi Kölevik.

Analysen som gruppen nu tar fram kommer att lämnas till förbundsstyrelsen för godkännande i april och kommer sedan att finnas tillgänglig för förtroendevalda här på vision.se. Därefter ligger fokus på att identifiera vad Vision vill uppnå med utbildningsverksamheten i stort.

- Genom benchmarking och inspel från experter tar vi sedan fram minst tre olika scenarier på hur det framtida stödet skulle kunna se ut. Dessa presenteras och diskuteras på de regionala förbundskonferenserna hösten 2017. Efter konferenserna skissar gruppen på ett slutgiltigt förslag till förbundsstyrelsen som sedan tas vidare till förbundsmötet 2018, avslutar Affi Kölevik.

Glädjeämnen:

 • Vi har en bra utbildningsverksamhet, utvecklingsbenägen, och som kan utvecklas ännu mer.
 • Kvalitetssäkrade nationella utbildningar med rätt, modernt innehåll, som hjälper Vision att nå sina mål.
 • Utbildare/regionala kursledare med stort engagemang.
 • Alla möjligheter som tekniken ger att nå ännu fler än de vi når idag, e-lärande, distansutbildning osv.
 • Vi kan få ut våra budskap till många genom utbildningar.
 • Gott utbildningsstöd för "de som vill".
 • Styrka att förtroendevalda utbildar förtroendevalda.
 • Att verksamheten är samordnad i utbildningsgruppen: årsplanering, struktur, rutiner, utveckling.
 • Utbildningspedagogiken, dialog, utgå från deltagarna, blended learning.

Dilemman:

 • Avdelningarnas utbildningsansvar. Att många inte förmår/vet /har förutsättningar att utbildamedlemmar, Vision-ombud, skyddsombud och styrelse.
 • Förutsättningar för regionala kursledare: riktlinjer, tid för uppdraget, kompetensen, har ej tillräckligt med kursledare.
 • Fullmakt kontra godkänd förhandlare – otydligt, krångligt
 • Fler medlemmar i Vision, större genomströmning av förtroendevalda.
 • Tiden – i ett pressat arbetsliv, både för deltagare och kursledare/utbildare.
 • Otydligt kring vem som gör vad av center/avdelningen/utbildningsgrupp.
 • Okänt – verksamheten behöver nå ut till fler.
 • De som inte kommer med, hur fångar vi upp engagemanget?
 • På vilket sätt kan Visions utbildningsstöd bidra till att ta tillvara på engagemang på arbetsplatser utan lokal facklig verksamhet?

Läs också: Nu börjar arbetet med att utveckla Visions utbildningsstöd

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

 • Personlig rådgivning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar