×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Få till en effektivare arbetsdag

2017-03-06

Måndag och varför inte vässa effektiviteten. Här hittar du en populär teknik för att optimera effektiviteten.

Många brottas med att hantera tiden på ett effektivt sätt och ibland är det svårt at hinna med allt man vill göra under en arbetsdag. Det kan vara mejl, sms och notiser som distraherar ens uppmärksamhet men det finns sätt att optimera effektiveteten. En teknik som är populär är Pomodoro-tekniken som uppfanns av Francesco Cirillo i början av 90-talet.

Hur ser då Pomodora-tekniken ut?

1. Fokusera på en arbetsuppgift och sätt en timer på 25 minuter. Under dessa minuter ska du ha full fokus på den uppgiften. Se till att stänga av notiser på mejlen och lägg undan telefonen. Om du skulle bli distraherad under den tiden, skriv ner det på ett papper och fortsätt sedan med uppgiften.

2. Efter 25 minuter då timern ringer är det dags för fem minuters paus. Nu har du klarat av den första perioden så gör du en markering på ett papper och nu kan du kolla mejlen, ringa samtal eller ta en kopp kaffe. Men när de fem minuterna är över så återvänder du till uppgiften.

3. När du har gjort detta fyra gånger och du har fyra markeringar på ett papper är det dags för en längre paus. Du har då arbetat effektivt i 100 minuter och ska vila från uppgiften i 15-30 minuter. Fortsätter med det här under resten av dagen för att bli så effektiv du kan.

Hur hjälper då detta din effektivitet?

Utbildning.se skriver att det är lättare att behålla full fokus i intervaller och när du tar många korta pauser så håller du kreativiteten färsk. När du eliminerar distraktioner och koncentrerar dig på en sak i taket så spar du tid och får mer gjort under arbetsdagen. När du har testat denna metod några gånger och uppnått den fulla potentialen i metoden så kommer du att bli chockad över hur mycket du hinner med på en dag.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Expertens ledarskapstips: "I kristider behövs medmänsklighet"

Att vara ledare i krissituationer är en tuff utmaning. Ofta ställs chefen inför moraliska dilemman och beslutsfattande på otillräckliga grunder. Aida Alvinius, expert på krisledarskap vid Försvarshögskolan, ger oss råd och tips på hur chefer kan agera för att bygga tillit i oroliga tider.  2020-05-12

Kraftig facksamling för det brottsförebyggande arbetet!

Vision kraftsamlar för ett långsiktigt samarbete med att stärka det brottsförebyggande arbetet. Tillsammans med tio andra förbund och centralorganisationer vill vi vända den negativa utvecklingen med en kriminalitet som sjunker allt lägre ner i åldrarna, och stärka det brottsförebyggande arbetet. Samtidigt skapar vi en bättre arbetsmiljö för våra medlemmar.  2020-05-08

Hantera oro med transparens och struktur

Många organisationer möter oroliga tider till följd av coronavirusets framfart. Det osäkra läget gör att pressen på chefer ökar extra mycket. Sara Henrysson Eidvall, legitimerad psykolog och specialist i arbets- och organisationspsykologi, delar med sig av sina bästa tips för hur du som chef kan hantera oron och leda i kristider.  2020-04-06

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  2020-02-24

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb