×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Earth Hour på lördag – så minskar du din klimatpåverkan

2017-03-24

Vision deltar i Earth Hour den 28 mars. Här kommer några tips på vad du kan göra för att minska din klimatpåverkan.

Vision är en Fair Union och det är också en av Visions hjärtefrågor. Vision vill med en enkel symbolisk handling visa att vi stöder alla de som drabbas av klimatförändringar mest. På lördag kan du bidra med att släck ner en timma och var del av den globala rörelsen Earth Hour.

– Men det klart att en timmas nedsläckning inte bidrar i stort till att spara energi och det är inte heller tanken med Earth Hour utan tanken är att det ska var en symbolhandling. Varför inte se det som ett startskott på att tänka på hur din elförbrukning ser ut. Det är då vi långsiktigt kan se en effekt av ett stabilare klimat, säger Visions Miljösamordnare Frida Rehn Drugge och Sofie Jansson.

Läs mer om Earth Hour hos Världsnaturfonden.

– En bra grej att göra är att testa hur många jordklot som ditt hushåll använder med den livsstil som du lever i dag. Den ger en snabb inblick i hur det egentligen står till och du ser enkelt vilka resurser du kan spara in på.

Läs mer: Klimatkalkylatorn

Här hittar du fler tips från Vision på hur du kan bidra till en mer hållbar värld i din vardag: 5 tips för att göra din vardag miljövänligare

Hur ser det ut på ditt arbete? Kan ni göra några åtgärder för att spara energi eller är det andra åtgärder som kanske är mer effektiva? Starta dialogen på din arbetsplats och sätt gärna upp ett par punkter som ni ska tänka på i ert dagliga arbete.

Se Visions tips över vad du kan göra på din arbetsplats här: Så gör du din arbetsplats miljövänligare

– Vision har nu för åttonde året i rad blivit miljöcertifierat. Det är vi stolta över, avslutar Frida Rehn Drugge och Sofie Jansson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Hantera oro med transparens och struktur

Många organisationer möter oroliga tider till följd av coronavirusets framfart. Det osäkra läget gör att pressen på chefer ökar extra mycket. Sara Henrysson Eidvall, legitimerad psykolog och specialist i arbets- och organisationspsykologi, delar med sig av sina bästa tips för hur du som chef kan hantera oron och leda i kristider.  igår kl 09:31

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  2020-02-24

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri hela mars, även för dig som inte är medlem, och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb