Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Visions internationella stipendium tar dig ut i världen

2017-03-01

Visions internationella stipendium kan ge dig 15 000 kronor för en resa där du lär dig mer om fackligt arbete, mänskliga rättigheter eller utvecklar din yrkeskompetens. Ansök senast 30 april om du planerar en resa i höst.

Visions engagemang för mänskliga rättigheter når långt utanför Sveriges gränser. Även medlemmar uppmuntras till internationellt utbyte och kan söka ett stipendium för att finansiera aktiviteter ute i världen.

– Vi vill ge våra medlemmar möjlighet att studera, praktisera eller vidareutbilda sig inom det egna yrket och samtidigt öka engagemanget för de fackliga frågorna globalt. Att utbyta erfarenheter med varandra kan leda till oväntade synergier och idéer på nya lösningar på både lokala och globala utmaningar, säger Magnus Andersson, internationell sekreterare på Vision.

Läs också: Vision är en Fair Union

Nytt för i år är att stipendiesumman har höjts för att bättre täcka upp de kostnader som en resa innefattar och att stipendiet har två ansökningsomgångar.

– Vi kommer ha en ansökningsprocess där medlemmar kan ansöka under en period på våren för resor på hösten och vice versa. Vi har dessutom beslutat oss för att höja anslaget så att varje stipendiat nu får 15 000 kr, förklarar Magnus Andersson.

Stipendiet kommer att delas ut till 20 medlemmar per år. Både studenter och yrkesverksamma kan söka och Magnus Anderson tror att intresset kommer att vara stort.

– Vi hoppas på att få in många intressanta ansökningar och ser fram emot att följa våra stipendiater under deras resor i höst. Eftersom ett syfte med stipendiet är att skapa engagemang för internationella frågor kommer stipendiaterna att kommunicera om sina projekt på olika sätt på vision.se och i sociala medier.

Läs mer och ansök senast 30 april


Exempel på aktiviteter som omfattas:

  • En studie av mänskliga rättigheter i arbetslivet globalt
  • Att vara med vid en internationell konferens med facklig anknytning
  • Att genomföra en studie eller projektarbete med koppling till fackliga frågor
  • Yrkesmässig utveckling, t ex en internationell konferens, kurs eller studiebesök hos yrkeskollegor utomlands
  • Praktik vid en organisation som arbetar för mänskliga rättigheter
  • Utlandsstudier/fältstudier som är relaterade till mänskliga rättigheter och/eller facklig verksamhet. Ej andra kurser du läser utomlands.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

270 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar