-
Nyheter
-
>
-
2017
-
>
-
mars
-
>
-
Visions internationella stipendium tar dig ut i världen
Visions internationella stipendium tar dig ut i världen
2017-03-01
Visions internationella stipendium kan ge dig 15 000 kronor för en resa där du lär dig mer om fackligt arbete, mänskliga rättigheter eller utvecklar din yrkeskompetens. Ansök senast 30 april om du planerar en resa i höst.
Visions engagemang för mänskliga rättigheter når långt utanför Sveriges gränser. Även medlemmar uppmuntras till internationellt utbyte och kan söka ett stipendium för att finansiera aktiviteter ute i världen.
– Vi vill ge våra medlemmar möjlighet att studera, praktisera eller vidareutbilda sig inom det egna yrket och samtidigt öka engagemanget för de fackliga frågorna globalt. Att utbyta erfarenheter med varandra kan leda till oväntade synergier och idéer på nya lösningar på både lokala och globala utmaningar, säger Magnus Andersson, internationell sekreterare på Vision.
Läs också: Vision är en Fair Union
Nytt för i år är att stipendiesumman har höjts för att bättre täcka upp de kostnader som en resa innefattar och att stipendiet har två ansökningsomgångar.
– Vi kommer ha en ansökningsprocess där medlemmar kan ansöka under en period på våren för resor på hösten och vice versa. Vi har dessutom beslutat oss för att höja anslaget så att varje stipendiat nu får 15 000 kr, förklarar Magnus Andersson.
Stipendiet kommer att delas ut till 20 medlemmar per år. Både studenter och yrkesverksamma kan söka och Magnus Anderson tror att intresset kommer att vara stort.
– Vi hoppas på att få in många intressanta ansökningar och ser fram emot att följa våra stipendiater under deras resor i höst. Eftersom ett syfte med stipendiet är att skapa engagemang för internationella frågor kommer stipendiaterna att kommunicera om sina projekt på olika sätt på vision.se och i sociala medier.
Exempel på aktiviteter som omfattas:
- En studie av mänskliga rättigheter i arbetslivet globalt
- Att vara med vid en internationell konferens med facklig anknytning
- Att genomföra en studie eller projektarbete med koppling till fackliga frågor
- Yrkesmässig utveckling, t ex en internationell konferens, kurs eller studiebesök hos yrkeskollegor utomlands
- Praktik vid en organisation som arbetar för mänskliga rättigheter
- Utlandsstudier/fältstudier som är relaterade till mänskliga rättigheter och/eller facklig verksamhet. Ej andra kurser du läser utomlands.