Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Visions solidaritetsfond stödjer fackföreningsrörelsen i Turkiet

2017-05-23

Visions solidaritetsfond samlar in pengar till insatser världen över. Det kan vara till fackförbund som behöver stöd, eller till fackligt aktiva som fängslats på grund av sitt engagemang. Visions solidaritetsfond har i maj 2017 beslutat att skänka 120 000 kronor till turkiska fackförbund och fackmedlemmar.

Sedan det misslyckade kuppförsöket i Turkiet 2016 har meningsmotståndare till den turkiska regeringen mött hårt motstånd. Bland annat har fackligt aktiva arresterats och offentliganställda har avskedats eller stängts av från sina arbeten. De hårda tagen avskräcker människor från att engagera sig fackligt.

- Vision verkar för allas rätt att organisera sig och att påverka sitt arbetsliv. På många håll i världen är detta inte en självklarhet. Situationen för facken och de fackanslutna i Turkiet de senaste åren har försämrats kraftigt och är mycket oroväckande. Genom vårt stöd hoppas Vision både hjälpa människor som drabbats och väcka uppmärksamhet för frågan, säger Mikael Ruukel, internationell sekreterare på Vision. Donationen är den största som solidaritetsfonden har skänkt till något ändamål, vilket visar hur allvarlig och viktig frågan är, fortsätter han.

Det är den internationella organisationen PSI, Public Service International och Europafacken, EFS, som samlar in pengarna. Vision är medlem i båda dessa organisationer, direkt eller genom TCO. Pengarna som samlas in ska användas till rättsligt stöd och till fackligt arbete för fackliga och andra mänskliga rättigheter. De insamlade pengarna ska också användas till akut ekonomiskt stöd till de fackmedlemmar och deras familjer som har förlorat sin möjlighet till försörjning.

Här kan du läsa mer om Visions solidaritetsfond

Vision driver tillsammans med andra fackförbund även långsiktiga utvecklingsprojekt i Turkiet, här kan du läsa mer om dem

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar