Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

"Folk behöver veta vad facket är för något"

2017-05-04

Veronica Magnusson besökte Luleå i förra veckan och där träffade hon medlemmen Elisabeth Selberg som hade hört av sig till Veronica och bett henne besöka Öppenvården i Luleå.

På Öppenvården i Luleå arbetar bland annat Vision-medlemmen Elisabeth Selberg. Hon hörde av sig till Visions förbundsordförande Veronica Magnusson och undrade om inte hon ville besöka Luleå för att prata om arbetsmiljö och få ett ansikte på facket.

– Vi har nyligen bytt arbetsplats efter en omorganisation och då fick vi flytta ihop med en annan avdelning på ett nyrenoverat kontor med kontorslandskap. Det innebär många utmaningar eftersom det är trångt, man får bland annat gå in på toaletten för att prata i telefonen och det är dålig lugnt, berättar Elisabeth och fortsätter:

– Men jag ville även att man ska få ett ansikte på vad facket är för något. Det är ibland långa avstånd mellan arbetsplatser och facket och folk behöver veta vad facket är för någonting, säger Elisabeth.

– Hon ville veta mer om vilka Vision är och få en närhet till facket. Det tycker jag är jättebra och väldigt viktigt. Vi hade en stund med henne, hennes kollegor och chefer och vi pratade om arbetssituationen. Man lyfte bland annat deras sätt att arbeta förebyggande inom socialt arbete men sedan de utmaningar som finns när det gäller samarbete med olika aktörer, berättar Veronica Magnusson.

Vad kände de att facket kunde göra för dem?

– Jag tror att det handlar mycket om att facket ska finnas med i processerna på arbetsplatsen så att det blir en struktur på arbetsmiljöarbetet. Man lyfter även närheten till facket och hur viktigt det är med ombud på arbetsplatsen. De har en kollega som snart ska bli skyddsombud och då pratade vi om att den som går in i ett fackligt uppdrag inte behöver kunna allt eftersom det finns hjälp att få från bland annat Vision Direkt.

Eftermiddagen ägnades åt chef- och ledarskapsfrågor där Veronica Magnusson träffade chefer från alla olika nivåer i organisationerna inom en kommun och hade en chefsaktivitet.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar