Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Flera initiativ för att förbättra chefers förutsättningar

2017-05-23

Chefer i välfärden ansvarar i dag för ett stort antal medarbetare. Men nu finns tecken på en förändring. Allt fler kommuner har infört ett riktmärke för hur många medarbetare en chef kan ha. Det visar en kartläggning av drygt 200 kommuner som Vision genomfört.

Kartläggningen visar att det pågår många viktiga initiativ runt om i landet för att förbättra chefers förutsättningar. Söderhamn, Norrköping och Hedemora är exempel på kommuner som jobbar aktivt med att förändra antalet medarbetare per chef.

Det är inom äldreomsorgen som situationen är svårast. Där har sju av tio chefer fler än 30 medarbetare, enligt en enkät som Vision nyligen gjorde bland chefsmedlemmar i äldreomsorgen. Att ha upp till 60 är inte ovanligt, och det är betydligt fler jämfört med i övriga branscher.

Vision välkomnar därför regeringens utredare Susanne Rolfner Suvantos förslag om ett måltal för antal medarbetare per chef i äldreomsorgen. Utredningen presenterades i mars i år och föreslår 30 medarbetare, ett riktmärke som ska vara uppnått 2028.

– Utredarens förslag om 30 medarbetare per chef är bra, men det kan inte behövas tio år för att ställa om. Äldreomsorgen behöver närvarande chefer som kan stötta sin personal, bidra till friskare arbetsplatser samt utveckla verksamheten, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Läs även: Ökad arbetsglädje och minskad stress i Söderhamn

Visions nya kartläggning visar att den vanligaste åtgärden för att förbättra chefers villkor är att kommunen anställer fler chefer för att minska antal medarbetare per chef.

– Vi ser i vår enkät från i vintras att sju av tio chefer har fler än 30 medarbetare, och vi har frågat vad de tycker är viktigast när det gäller chefers förutsättningar. Då är det just detta de lyfter upp som en av de viktigaste frågorna att jobba med, säger Jonas Karlsson, ombudsman med ansvar för chef- och ledarskapsfrågor.

Enkäten visar även att det är väldigt svårt att rekrytera personal till äldreomsorgen.
– Den stora utmaningen för äldreomsorgscheferna, som antingen jobbar inom särskilda boenden eller hemtjänsten, är att personalförsörja verksamheterna. Man har otroligt svårt att rekrytera personal med rätt bakgrund, säger Jonas Karlsson och fortsätter:

– Vid rekrytering av chefer är det också svårt att hitta personal. Svårigheten är att hitta personer som har chefserfarenhet. Många nya chefer kommer direkt från grundutbildningen, de har förhållandevis liten arbetslivserfarenhet och hamnar direkt i tunga chefsuppdrag. När det ser ut så måste arbetsgivaren utveckla hur de arbetar med chefsintroduktionen och det vardagliga stödet runt cheferna.

– Den nya kartläggningen ska kunna användas av Visions representanter centralt och lokalt i kontakter med politiker i kommuner, landsting och regioner, säger Jonas Karlsson.

I den avsiktförklaring för friskare arbetsplatser, som Sveriges Kommuner och Landsting tecknat med bland andra Vision, lyfts ett rimligt medarbetarantal för chefer fram som en av de viktigaste åtgärderna för att minska ohälsan.

– Kommuner som jobbar med ett närvarande ledarskap märker ofta resultat i form av större arbetsglädje och mindre stress. Nu behöver fler arbetsgivare ta efter. När chefer får möjlighet att fokusera på sitt ledarskap så bidrar det till ett mänskligt arbetsliv och en bättre kvalitet i verksamheten, säger Veronica Magnusson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  2020-09-17

Till arkivet

269 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar