Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Visions Dalia Eid listas som en av framtidens mäktigaste

2017-05-09

Varje år presenterar TCO framtidens 99 mäktigaste. Listan lyfter fram modiga, innovativa och drivna personer som redan är med och påverkar samhället och vilka TCO tror kommer få ännu större inflytande i framtiden. I år är Dalia Eid från Visions förbundsstyrelse med på listan för första gången.

Till vardags arbetar Dalia som socialsekreterare i Nyköping och hon är även ordförande i Visions Nyköpingsavdelning. Vi ringde upp Dalia för att gratulera.

Grattis! Hur ser du själv på att du finns med på listan?

– Det känns verkligen jättekul att mitt engagemang uppmärksammas och uppskattas. Jag är med på listan utifrån Visions arbete och tack vare allt vi åstadkommer tillsammans. Samtidigt tänker jag att det finns så många drivna unga människor runt om i landet och att den här listan bara täcker in några av alla dem. Men den är en bra påminnelse om hur många engagerade och visionära unga ledare vi har, det bådar gott för framtiden, säger Dalia Eid.

Vilka frågor brinner du mest för? Var vill du försöka förändra?

– Jag är ju verksam inom socialtjänsten och brinner verkligen för förändringsarbetet inom den offentliga sektorn. Välfärden ger service till så många medborgare och har många viktiga samhällsfunktioner. Offentlig sektor behöver inte se ut som den alltid har gjort. Arbetsgivarna måste våga testa nytt och satsa på unga människor. Förändringsarbetet hänger ihop med det stora rekryteringsbehovet inom offentlig sektor och att välfärdsjobben ska ses som attraktiva yrken. En annan väldigt viktig fråga för mig är hur vi organiserar oss inom fackförbunden. Det är så viktigt att ta vara på alla förtroendevaldas engagemang, för det är det engagemanget som leder till förändring.

Vision uppmärksammar just nu frågan om schyst rekrytering på olika sätt. Varför är det en viktig fråga? 

– Schyst rekrytering och mångfald är extra viktigt inom offentlig sektor. Här behöver vi representera samhället i stort. Och det är viktigt med en inkluderande arbetsmarknad där alla får vara med.

TCO:s lista med framtidens 99 mäktigaste består av unga opinionsbildare mellan 18 och 35 år från näringslivet, partier och organisationer, fackliga organisationer, akademi och media. Tio personer är rangordnade med motivering och övriga 89 listas utan inbördes ordning.

Topp tre är Linnéa Claeson, handbollsspelare och juriststudent, Emil Källström, ekonomiskpolitisk talesperson för Centerpartiet, samt Philip Botström, ordförande för SSU.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar