Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Sonia Koppen på West Pride.

    Sonia Koppen på West Pride.

Vision på West Pride

2017-06-09

I onsdags drog West Pride i gång i Göteborg och Vision är på plats för att det är viktigt att uppmärksamma att alla ska kunna vara öppna på sina arbetsplatser.

I TCOs tält på West Pride området hittar vi förtroendevalda från Vision Göteborg. Sonia Koppen, ordförande i Vision, berättar varför Vision står i tältet under West Pride.

– Vision är här eftersom vi tycker att det är viktigt att uppmärksamma att alla ska kunna vara öppna på sina arbetsplatser. Alla ska kunna vara den de är och prata om det. De allra flesta kan prata om att man har förlovat sig, flytta ihop med sin sambo men för dem som tillhör HBTQ-gruppen är det kanske inte lika självklart att berätta om samma sak, då man kan känna en osäkerhet om hur det kommer att tas emot, vad reaktionen blir och så vidare, berättar Sonia Koppen och fortsätter:

– Vi kan också tydligt se att de som tillhör HBTQ-gruppen är mer utsatta i arbetslivet. Det är en högre grad av mobbning, diskriminering och man får sämre stöd av arbetsgivaren. Det är mycket som måste bli bättre och det finns skäl till att man är osäker på om man kan berätta och vara öppen på sitt jobb. Det är därför jätteviktigt att vi står här på West Pride.

Hur arbetar avdelningen i Göteborg med HBTQ-frågor?

– Vi försöker uppmärksamma och ställer krav på arbetsgivaren och lyfter upp när vi ser strukturer som inte är bra samt stöttar de medlemmar som kommer till oss med sina individärenden.

Vad får du prata om här i tältet på West Pride?

– Det är många ungdomar som kommer hit så jag får prata om vad facket gör, varför man ska vara med i facket och det är många som inte har koll på vilka vi är. Och självklart så berättar jag varför vi är med i detta sammanhang, avslutar Sonia.

En Vision-medlem som kom förbi tältet var administratören Jimmie Eklund.

– Jag gick med som studerandemedlem och sedan fortsatte jag att vara medlem på grund av den sektor jag jobbar i. Det viktigaste för mig med facket är de avtal som skrivs, lönesättning, stödet som finns och att man kan få hjälp med kompetensutveckling, säger Jimmie Eklund.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar