×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision medverkade på hållbarhetskonferens

2017-06-16

I tisdags hölls en konferens där Agenda 2030-delegationen presenterade sin rapport för hur Sverige ska vara ledande i genomförandet av Agenda 2030 – FNs globala mål för en hållbar utveckling. Rapporten presenterades av civilminister Ardalan Shekarabi och Isabella Lövin, minister för internationell utvecklingssamarbete och klimat. Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, var en av talarna på Dramatens scen.

Regeringen har en ambition att Sverige ska vara ledande i genomförandet av Agenda 2030, både på hemmaplan och när det gäller att bidra till det globala genomförandet av agendan. Agenda 2030 är FNs globala mål för en hållbar utveckling.

I tisdags släppte regeringen en rapport om genomförandet av Agenda 2030 och den har tagits fram i en bred konsultationsprocess med underlag och bidrag från flera samhällsaktörer i olika referensgrupper.

Vid släppet av rapporten medverkade Visions förbundsordförande Veronica Magnusson. Veronica Magnusson var inbjuden för att representera fackföreningsrörelsen som med sina 181 miljoner medlemmar världen över har stor möjlighet att påverka implementeringen av Agenda 2030 i rätt riktning.

– Jag pratade om rätten att kunna organisera sig och själv kunna driva sina egna frågor. Jag pratade även om att Visions medlemmar ska genom sina yrkesroller kunna bidra till de globala målen. Sedan fokuserade jag på vad fackföreningsrörelsen kan göra och vad Visions medlemmar kan bidra med. Till exempel lyfte behoven av en hållbar offentlig upphandling där Vision organiserar medlemmar som kan vara med och påverka. Jag nämnde även Visions arbete som en Fair Union och allt hållbarhetsarbete som våra medlemmar bidrar med genom inköp av produkter och tjänster, vegetarisk lunch och resepolicys, berättar Veronica Magnusson.

Veronica Magnusson satt i panelsamtal tillsammans med Mari Ottosson från Sida, Göran Pettersson från Forum – idéburna organisationer med social inriktning, Mari Sunér Fleming från Svenskt Näringsliv och Marlene Burwick från Uppsala kommun. Panelen fick berätta om hur deras organisationer och medlemmar arbetar aktivt med hållbarhetsarbete samt vilka utmaningar och behov de ställs inför.

Hur var det här en bra plattform för Vision att synas på?

– Vision fick visa upp det fantastiska arbete vi gör för social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Som en Fair Union visar Visions medlemmar ett ansvarstagande i det lokala, nationella och internationella arbetet för att nå FNs globala mål, avslutar Veronica Magnusson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Levnadslön - en förutsättning för Agenda 2030

Offentlig upphandling har en jätteviktig roll i arbetet med levnadslön i andra länder. Det lyfte Visions förbundsordförande Veronica Magnusson under ett seminarium där det pratades om hur alla i världshandeln ska kunna leva på sitt arbete.  2019-07-05

Testa: Hur hållbar är du?

Du kanske är en fena på hållbara val på hemmaplan. En som alltid tänker till när du handlar och reser. Men faktum är att valen du gör på jobbet kan få ännu större effekt. Gör testet och se hur hållbar du är!  2019-06-24

Ny rapport listar världens tio sämsta länder att arbeta i

På många håll i världen är situationen för fackligt aktiva en dyster historia. Allt fler länder begränsar yttrandefriheten, rätten att demonstrera och möjligheten att förhandla kollektivt, visar en ny rapport från världsfacket ITUC. För sjätte året i rad har ITUC Global Rights Index rankat världens tio sämsta länder att arbeta i, där Nordafrika och Mellanöstern fortsätter toppa listan.  2019-06-19

Nu växlar vi upp kampen för klimatet

Över hela världen manifesterar unga människor idag för sin oro över klimatet. Ett viktigt steg i ledet mot ett mer hållbart samhälle är att alla ser över sin egen miljöpåverkan, för att visa att vi tillsammans kan göra skillnad. Facken spelar en viktig roll i omställningen till mer hållbara samhällen. Så här kan du göra för att bidra till en mer hållbar värld.  2019-05-24

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb