Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Fredrik Eklund och Linnéa Krämer. Foto: Privat bild.

    Fredrik Eklund och Linnéa Krämer. Foto: Privat bild.

Personalens input har varit a och o

2017-06-15

Utbildningsföretaget ASTAR arbetar sedan år 2012 för att öka mångfalden på arbetsplatsen. Genom medvetet arbete har de breddat sin rekryteringsbas av lärare och coacher, och dessutom vunnit utnämningen ”Great place to work” två år i följd.

– Ledningsgruppen såg en möjlighet att komma närmare vår målgrupp genom att arbeta med mångfald. Flera av våra utbildningar riktar sig till prioriterade grupper som nyanlända, personer med funktionsnedsättning och äldre, liksom yngre personer. Vi såg att företaget både kunde närma oss dessa grupper och få ekonomisk vinning av ett mångfaldsarbete, berättar Fredrik Eklund som är regionschef Norr.

Involverad personal nyckel till framgång

Företagets resa mot ökad mångfald började med att ledningsgruppen frågade personalen hur de såg på att arbeta för ökad mångfald, och att bli mångfaldscertifierade. I veckobrevet ställdes frågan och det visade sig att ungefär 80 procent av de anställda var positiva till att företaget skulle arbeta med mångfaldsfrågor.

– Arbetet har inte utgått från policys eller andra dokument som vi tryckt ut från ledningsgruppen, utan personalen har varit involverad från första dagen", berättar Fredrik.

Från början fanns det en del utmaningarna att tackla och företaget valde en öppen dialog mellan medarbetare och ledning. Genom att ta upp och diskutera olika frågor direkt på APT så har en större samsyn om frågorna gradvis nåtts.

– Alla har blivit hörda, och fått säga sitt. Vi som personal har fått svara på enkäter och resultatet har lyfts upp och diskuterats på våra APT:er. Vi har även gjort SWOT-analyser om mångfaldsarbete på APT, berättar Linnéa Krämer som är anställd Coach/Utbildare på kontoret i Luleå.

Ändrade anställningsannonser gav nya sökande

– I dag handlar den största delen i annonsen om vårt företags värdegrund, det står först och är väldigt viktigt. De som söker sig till oss behöver ställa upp på vår värdegrund, och våra principer för utbildningarna. Vi har också valt att se olika förutsättningar och bakgrund som en kompetens i sig, säger Fredrik.

Förändringen av annonserna har gjort att nya kategorier av sökande söker tjänsterna, och företagets uttalade målsättning att anställa en mångfald av kompetenser har visat sig falla väl ut.

– För oss som företag är det väldigt utvecklande att anställa nya kategorier av personer, eftersom vi fått in nya tankesätt och förslag t ex om hur utbildningarna ska läggas upp. Genom att coacherna/utbildarna har en bredd av erfarenheter ser de saker som en mer homogen grupp inte såg, till exempel att det för vissa elever är mer fördelaktigt att senarelägga starten på morgonen eller att göra förändringar i miljön för att de ska tillgodogöra sig undervisningen bättre, säger Fredrik.

Great place to work!

ASTAR har även utnämnts till ett "Great place to work" år 2016 och 2017. Personalen får i denna ranking svara på en enkät om arbetskultur och värdegrund på arbetsplatsen, och svaren jämförs sedan med hur ledningsgruppen på samma företag beskriver kulturen. Ju större samsyn, desto högre poäng och ranking på listan. År 2016 kom ASTAR på plats 12, medan de under 2017 klättrade till plats 10.

– Som anställd känner jag mig glad och pigg på morgonen, jag känner mig sedd och vill verkligen gå till arbetet. Jag är glad att jag berättade om min reumatiska sjukdom för arbetsgivaren redan på själva intervjun, eftersom den här kan bli en styrka och tillgång, berättar Linnéa.

Fakta: ASTAR är ett utbildningsföretag som har 450 medarbetare i hela landet, uppdelade på 60 kontor. Deras vision är att ge alla människor, oavsett bakgrund, möjlighet att hitta sin talang, utveckla den och bli sin egen stjärna. ASTAR är certifierade av "The Global Diversity Certification Foundation", en organisation som finns för att öka mångfalden hos företag världen över.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar