Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Ny arbetsgivarorganisation klar

2017-06-26

I förra veckan blev det klart att KFS och PACTA går samman och bildar en ny arbetsgivarorganisation.

KFS (arbetsgivarorganisation för kommunala och privata bolag inom välfärd och samhällsnytta) är en medlemsstyrd organisation med många kollektivavtal för olika branscher, främst inom teknisk förvaltning, men även andra branscher som vård och omsorg, besöksnäring och museer. Pacta (Kommunala och privata företag inom välfärden) ligger under SKL och ingår i HÖK. Här finns många bolag inom sjukvård och tandvård, men även inom teknisk förvaltning.

Formellt ska sammangåendet vara klart någon gång under början av 2018. De avtal Vision har tecknat hittills, och de som tecknas innan sammangåendet, kommer att följa med över till den nya organisationen. Det betyder att inledningsvis kommer inte medlemmarna märka av någon skillnad. För dig som förtroendevald i en lokal avdelning eller klubb kommer det inte heller medföra någon direkt skillnad just nu.

– Vi väntar med spänning på hur organisationen ska formera sig och sedan kommer vi att använda vår kraft för att påverka villkoren för de medlemmar som jobbar inom detta nya avtalsområde. Vi ser fram emot att möta den nya organisationen vid förhandlingsbordet, säger Jan-Olov Olsson, ombudsman på Vision.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

199 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar