Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Magnusson: ”Förbättra arbetsmiljön i kommunala bolag”

2017-06-07

Ny statistik från Försäkringskassan visar att sjukskrivningstalen inom avfalls- och återvinningsbranschen är fortsatt höga. Bakom sjuktalen finns problem med stress, hot och våld samt fysisk belastning i arbetet. ”Så här kan vi inte ha det. Nu måste arbetsgivarna åtgärda problemen inom denna samhällsviktiga och snabbt växande bransch”, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i en kommentar.

Vision har gjort en medlemsundersökning inom kommunala bolag och bland medlemmarna som har varit sjukskrivna en längre period sticker anställda i återvinningsbranschen ut. Detta bekräftas även i ny statistik från Försäkringskassan.

Läs mer här: Startade sjukfall minskar i de flesta branscher

I Visions medlemsundersökning framkommer det att det finns betydande brister i arbetsmiljön på många arbetsplatser. Till exempel är hot och våld mot personalen vanligt förekommande, något som ökar risken för ohälsa och i förlängningen sjukfrånvaro. Visions ombud vittnar också om pressade verksamheter som skapar stress hos personalen. Det brister även i den fysiska arbetsmiljön. Personalen drabbas av både arbetsskador och olyckor i betydligt högre utsträckning än genomsnittet på arbetsmarknaden.

Det handlar om överbelastningsskador, skärskador och skador orsakade av kemikalier. En hel del arbetsgivare saknar också tillräcklig kunskap om arbetsmiljörisker i branschen och många återvinningscentraler har dessutom byggts på gamla soptippar, utan att man gjort en fullständig analys av säkerhet och arbetsmiljö.

– Försäkringskassans statistik visar att arbetsgivare inom kommunala bolag behöver ta ett större ansvar för arbetsmiljön och personalens hälsa. Men självklart gäller det hela arbetsmarknaden. För även om Försäkringskassan visar på en glädjande inbromsning när det gäller sjukskrivningstalen, så fortsätter de psykiatriska diagnoserna, som till exempel stress, att öka, skriver Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i en kommentar.

– Därför måste den organisatoriska och sociala arbetsmiljön prioriteras från den högsta nivå i och få en framskjuten position när man leder och utvecklar välfärdens verksamheter. Konkret handlar det om att skapa en balans mellan krav och resurser, ge chefer bättre förutsättningar och att jobba aktivt mot mobbning och trakasserier. En dålig arbetsmiljö är dyr och leder både till sjukfrånvaro och en mindre produktiv verksamhet. Att satsa på arbetsmiljön och ett mänskligt arbetsliv lönar sig alltid.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

6 tips till motivation i hemmakontoret

Julen är över och de flesta har nu återvänt till jobbet efter en härlig ledighet. Men att börja jobba igen när hemmet är den nya arbetsplatsen är en speciell situation som lätt kan leda till brist på motivation. Så här kan du göra för att peppa dig själv inför jobbstarten i hemmakontoret!  2021-01-14

Till arkivet

199 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar