Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

”Jämställdhet är mycket viktigt för Vision”

2017-01-30

På tisdag drar Jämställdhetsdagarna i Örebro i gång. Vision är på plats med monter och Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, kommer att medverka i diskussioner kring jämställda löner och ett mänskligare arbetsliv.

– Jämställdhetsdagarna är ett forum för chefer och experter i offentligfinansierade verksamheter att träffas och att lära sig mer om jämställdhet i allmänhet och jämställdhetsintegrering i synnerhet. Därför är det viktigt att Vision är där, dels för att träffa medlemmar, men också för att lära sig mer och att berätta för andra om fackets roll i jämställdhetsarbetet, berättar Olof Ambjörn, strateg för mångfald, jämställdhet och arbetsmarknad.

Läs mer: Jämställdhet

Varför är Vision på plats?

– Jämställdhet är mycket viktig för Vision, inte minst när det kommer till lön och arbetsmiljö. Därför medverkar Veronica Magnusson, i två paneler just på dessa teman. Vision arbetar just för jämställda löner och för ett mänskligare arbetsliv. Vi har dessutom en monter på plats för att bjuda in till diskussion om dessa frågor, där vi också delar ut nya beräkningar på hur de ojämställda lönerna påverkar våra medlemmar.

Hur jobbar Vision för att arbetslivet ska bli mer jämställt?

– Det handlar om fackligt grundarbete. Vi har ett ansvar lokalt för att samverka för att arbetsmiljöarbetet ska bli bättre och att skapa förutsättningar för vara medlemmar få en god löneutveckling. Därför har vi också avtal som skapar möjligheten för just detta. Sedan är det ju självklart viktigt att vi håller frågan levande på nationell nivå just genom att arbeta med opinionsbildning och påverkansarbete, avslutar Olof Ambjörn.

Här kan du läsa mer om Jämställdhetsdagarna.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

199 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar