Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Förtroendevaldas hårda arbete gav utdelning – semesterdagsväxling i Region Gävleborg

2017-01-18

Region Gävleborg blir nu det tredje landstinget/region som skriver på ett lokalt avtal för semesterdagsväxling.

Fakta

Fakta: Växling av semesterdagstillägget

Lokala kollektivavtal kan ge anställda möjlighet att byta semesterdagstillägget mot fler semesterdagar. Vanligast är att de som har 25 semesterdagar får fem extra dagar och de som har 31-32 semesterdagar får sex dagar. Över 100 kommuner och ett landsting har tecknat sådana kollektivavtal.

Under flera år har Visions förtroendevalda i Region Gävleborg förhandlat om att anställda ska få möjligheten att växla sitt semesterdagstillägg mot flera lediga dagar. Nu har man äntligen lyckats få till ett lokalt avtal.

– Det gick jättesnabbt. Vi skrev på det i början av december och det kom lite oväntat. Vi har varit i förhandlingsläge i fyra år och sist vi förhandlade så lovade arbetsgivaren att de skulle titta på det utifrån ett förmånsperspektiv, men sedan hände det bara, berättar Eva Charlotte Eriksson, avdelningsordförande i Vision.

Hur efterlängtat har det varit bland Visions medlemmar?

– Ja, det är flera som har frågat om detta och nu så har jag också fått signaler om att det är runt 3 000 i landstinget som har sökt om att växla semesterdagstillägget. Det är ungefär 6-7000 anställda som arbetar här. Det är inte säkert att alla kan och får växla utan det beror lite på hur det ser ut på verksamheten man jobbar på, men det verkar vara väldigt populärt. Jag har även sett att det står med på vissa jobbannonser när man söker personal. Det är en väldigt bra rekryteringsgrej att använda sig av och landstinget vill vara en attraktiv arbetsgivare och sticka ut, så det här är perfekt.

Är ni nöjda med utslaget på allt ert hårda jobb?

– Vi känner oss nöjda att vi äntligen har fått igenom detta och det känns jättebra, avslutar Eva Charlotte Eriksson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

198 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar