×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ett ledarskap som sätter gränser behövs inom kyrkan

2017-01-20

Den gränslöshet som många kyrkoanställda upplever kan vara en källa till stress och sjukskrivning. Därför vill Visions förbundsordförande se ett än tydligare chefs- och ledarskap inom branschen.

Anställda inom Svenska kyrkan och andra trossamfund löper förhöjd risk att bli långtidssjukskrivna. Det slår Försäkringskassan fast i en granskning redan 2014. I senaste numret av Kyrkans tidning intervjas Veronica Magnusson om vad som krävs för att vända trenden.

– Många arbetsplatser inom kyrkan är små. Medarbetarna jobbar tätt tillsammans och är besjälade av sitt uppdrag. Därför är det väldigt viktigt att det finns en struktur där med ett tydligt chefsansvar, säger Veronica Magnusson i intervjun.

- Att vara medveten om den viktiga roll man spelar i samhället är förstås väldigt bra, men det kan även leda till gränslöshet och en känsla av att inte räcka till.

Därför efterlyser Veronica Magnusson ett tydligt ledarskap för att sätta ramar för de anställda och finnas närvarande i arbetslagets vardag. Det handlar också om att öka kunskapen hos chefer om rådande arbetsmiljölagar och det systematiska arbetet med att förbättra arbetsmiljön.

Det är även viktigt att lyfta kyrkopolitikernas ansvar.
– De är arbetsgivare. Det är viktigt att kyrkopolitikerna gör hälsobokslut och uppföljningar utifrån ett arbetsmiljöperspektiv.

Vision organiserar över 5000 medarbetare inom Svenska kyrkan och andra trossamfund. Det uttalade målet är att antalet nya sjukskrivningar till följd av stress ska ha halverats till 2020.

Läs också: Här är sjuktalen högre än i storbolagen. Dagens Nyheter 18 januari

Läs också: Visions lösningsförslag för att bryta sjukskrivningarna

Nyheter

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  i förrgår kl 14:18

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Jokkmokk vände rekryteringstrenden

Fler chefer med renodlat ansvar, ett nytt stipendium för de som vill plugga vidare och närhet till kommunens stödfunktioner. Det är några av framgångsfaktorerna som under de senaste åren förbättrat rekryteringsläget inom socialtjänsten i Jokkmokks kommun.  2019-09-20

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb