Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Avtalet ska vara gynnsamt för alla medlemmar

2017-01-18

I oktober 2016 tecknade Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Arbetsgivarförbundet Pacta tillsammans med fackförbunden Kommunal, Vision och Brandmännens Riksförbund (BRF) ett nytt avtal för räddningstjänst i beredskap, RiB 17. Många deltidsbrandmän är nu kritiska till delar av avtalet och här berättar Karl Lundberg, biträdande förhandlingschef i Vision, mer om hur Vision tänkte när de skrev på avtalet.

– Ambitionen med det nya avtalet var att underlätta rekryteringen av beredskapsbrandmän, genom att göra det lättare att kombinera ett ordinarie arbete i kommunen med deltidsarbete i räddningstjänsten, berättar Karl Lundberg.

Vision drev särskilt frågan om dygnsvila i förhandlingarna. I arbetstidslagen finns en begränsning på max 48 timmars arbete per vecka hos samma arbetsgivare. Med det förra avtalet riskerade Visions medlemmar att få inkomstförluster i sin ordinarie tjänst när de tog ut vila efter utryckning i räddningstjänsten. Med det nya avtalet kan de ta ut sin dygnsvila i sitt ordinarie jobb utan att få löneavdrag.

– Tanken med avtalet var att göra en omfördelning från rörliga ersättningar till den fasta beredskapsersättningen. Vi ville snarare höja grundlönen (beredskapsersättningen) för att därmed locka fler att bli intresserade av jobbet som deltidsbrandman. Det nya avtalet innebär löneökningar på 2,3 procent från 1 oktober 2016. De följande två åren ska årsarvoden och fasta beredskapsersättningar öka i nivå med märket i industrin. Därför gick Vision och övriga fackförbund med på att ta bort ob-tillägget och biltillägget i det nya avtalet, säger Karl Lundberg.

Men många deltidsbrandmän är kritiska till att ob- och biltillägget fördelats om till den fasta grundersättningen. De som enbart arbetar kväll, helg eller natt kan drabbas av negativa ekonomiska konsekvenser på grund av att ob-tillägget har omfördelats.

– För oss är det viktigaste att det blir ett avtal som är gynnsamt för alla medlemmar. Vi i Vision lyssnar självklart på den kritik som framförts om hur avtalet konstruerats och de effekter det får för deltidsbrandmännen. Vision kommer att försöka hitta en annan lösning främst när det gäller problematiken gällande ob-ersättningen, avslutar Karl Lundberg.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

672 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar