Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision växer mest av TCO-förbunden

2017-02-08

Under 2016 ökade det totala medlemsantalet i Tjänstemännens centralorganisation med 33 652 personer, vilket motsvarar 2,5 procent. Vision var det TCO-förbund som växte mest med 5,7 procent.

För sjätte året i rad växer TCO och Vision. Under 2016 växte Vision med hela 5,7 procent och är nu 190 000 medlemmar.

– Det är oerhört viktigt och roligt att TCO som helhet ökar i medlemsantal. Att Visions, och alla förbunds, medlemmar på så sätt blir starkare och kan påverka utvecklingen i arbetslivet. Via TCO driver vi gemensamt många frågor som är viktiga för Visions medlemmar. Det handlar om alltifrån EU-frågor som ju har stor inverkan i Visions medlemmars vardag till frågor om offentlig upphandling, föräldraförsäkring och a-kassa, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, och fortsätter:

– Vi växer för sjätte året i rad och under det senaste året rejält, med hela 5,7 %. Det finns massor fler som kan och borde vara med i Vision så vi ska fortsätta växa. Det betyder massor för våra möjligheter att påverka och driva frågor om hur vi ska ha det på arbetsplatserna.

Det totala medlemsantalet i TCO ökade under 2016 med 33 652 personer, vilket motsvarar 2,5 procent.

– Det är ett styrkebesked för den samlade tjänstemannarörelsen. Det ger oss ännu större inflytande och möjligheter att påverka samhället i en riktning som gynnar de breda grupper som TCO-förbunden företräder, säger Eva Nordmark, ordförande TCO, i ett pressmeddelande.

Enligt Eva Nordmark så ser man flera förklaringar till att TCO-förbunden växer.

– Att vi växer är inte särskilt konstigt, men det ligger hårt arbete bakom. Det har gått tio år sedan vi drog igång ett stort förändringsarbete i TCO och TCO-förbunden. Vi har ägnat mycket tid och resurser åt facklig förnyelse för att vara relevanta för både nya och gamla medlemmar. Vi ser också en förändring på arbetsmarknaden, där allt fler jobb kräver högre utbildning och kompetens, säger Eva Nordmark.

Vad är det som har gjort att Vision ökat så mycket?

– Vi ökar för att vi jobbat hårt och medvetet med rekrytering och satt mål. Att organisera är en facklig kärnuppgift. Vi har hittat stoltheten och glädjen i det fackliga arbetet. Detta kombinerat med en stark utvecklingsvilja samt att vara relevanta för medlemmarna och skapa förutsättningar för oss att alla att påverka våra arbetsliv. Just nu handlar det väldigt mycket om att hitta lösningar för ett mänskligt arbetsliv, genom minskad stress och större inflytande, säger Veronica Magnusson.

Hur viktigt är det att Vision ökar?

– Att växa i medlemsantal är avgörande för oss. Vi ska växa, våra branscher växer, det finns massor fler som är välkomna in i förbundet, medlemmar som vi behöver och som kan ha nytta av ett medlemskap.

TCO-fackens medlemsantal 2016 (utveckling)

• Unionen: 643 669 (+3,5%)

• Lärarförbundet: 234 524 (+0,9%)

• Vision: 189 504 (+5,7%)

• Vårdförbundet: 113 932 (-0,2%)

• Fackförbundet ST: 94 703 (+1,7%)

• Finansförbundet: 34 343 (-1,8%)

• Polisförbundet: 23 215 (-0,8%)

• Journalistförbundet: 15 525 (-1,6%)

• FTF: 14 503 (-2,0%)

• Teaterförbundet: 8 361 (+0,7%)

• Försvarsförbundet: 3 972 (-0,4%)

• Tull-Kust: 3 607 (-0,8%)

• Symf: 1 803 (+2,6%)

• SLF: 639 (-24,3%)

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

672 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar