Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Tydlig mål och strategier – viktigt i Örebro kommuns jämställdhetsarbete

2017-02-01

Årets Jämställdhetsdagar utspelades i Örebro under två dagar. Vision.se passade då på att fråga HR-strategen Maria Cederskär hur Örebro kommun arbetar med jämställdhetsfrågorna.

Eskilstuna kommun blev årets vinnare av Svenska Jämställdhetspriset när Jämställdhetsdagarna avslutades på onsdagen.

– Vi är glada att ha fått in många starka nomineringar från olika delar av samhället. Juryn hade fem finalister på sitt bord som alla har utmärkt sig. Valet föll på Eskilstuna som under många år har arbetat för att integrera ett jämställdhetsperspektiv i kommunens olika verksamheter, säger Birgitta Åseskog, ordförande för juryn som utsett 2017 års vinnare, i ett pressmeddelande.

Jimmy Jansson (S), ordförande för kommunstyrelsen i Eskilstuna, fanns på plats för att ta emot priset.

– Vi är mycket glada över att få Svenska Jämställdhetspriset. Det visar på framgång i vårt systematiska arbete och ger kraft att fortsätta. Men vi är inte nöjda. Detta visar på det nödvändiga i fortsatt strävan för mer jämställdhet på samhällets alla nivåer. Vi har kommit långt i Eskilstuna. Därför vann vi. Men vi vet hur oändligt mycket arbete som återstår. För oss men inte minst för dem som inte vann och övriga samhället, säger Jimmy Jansson i ett pressmeddelande.

Se mer: Sammanfattning från Jämställdhetsdagarna dag 1

Örebro kommun var också representerade på Jämställdhetsdagarna men de var inte nominerade till Svenska Jämställdhetspriset i år. Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, träffade Maria Cederskär, HR-strateg på Örebro kommun, under onsdagen och här berättar hon om hur Örebro arbetar med jämställdhetsfrågorna.

– Örebro kommun har tydliga mål och strategier och följer upp alla mål och nyckeltal på kvinnor och män för att se om det finns skillnader i resultaten. Sedan för vi in det i alla sammanhang som vi kan. Det kan vara verksamhetsplanering, olika uppföljningar och personalpolitiskt arbete för att kunna se vart vi behöver stärka vårt arbete, säger Maria.

Finns det något område som ni ser i dag måste stärkas?

– Det är arbetsmiljöområdet. Sedan har vi en könssegregerad arbetsmarknad med yrkeskategorierna som vi jobbar hårt med. Vi kan inte påverka hur många män och kvinnor som finns inom respektive yrkeskategori, men vi jobbar väldigt mycket genom att påverka till yrkesval. Vi marknadsför olika utbildningar och yrken för att visa att de finns och att det finns jobb att söka där. Vi hjälper även till med praktikplatser och traineeplatser för att locka män att söka jobb inom kvinnodominerade yrken och tvärtom.

Hur tycker du att ni står er i dag när det gäller jämställdhetsfrågor?

– Vi har haft mycket fokus på att inte diskriminera och att säkra icke diskriminerade arbetsgivare. Där känner vi oss trygga och har koll på nu, men när det gäller att möjliggöra och jobba med strukturerna, där är vi i uppstarten. Vi måste ha en dialog med politiken om resurstilldelning, strukturer, hur vi ska möjliggöra och förbättra förutsättningarna för ett bättre jämställdhetsarbete.

Har du några bra tips till andra kommuner på hur de ska arbeta med jämställdhetsfrågorna?

– Långsiktighet och att orka hålla i. Man ska försöka få in jämställdhetsfrågorna i vardagen så att det inte blir extraarbete utan någon som är naturligt under arbetsdagen. Sedan ska man ha en god dialog med politiker och fackförbund så att vi jobbar efter samma sak, avslutar Maria.

Läs mer om Jämställdhetslagarna här.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar