×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Större inflytande över arbetstidens förläggning – ett av avtalskraven

2017-02-14

Att utveckla den lokala löneprocessen, att få större inflytande över arbetstidens förläggning och att få bättre förutsättningar för chefer att arbeta med arbetsmiljön, det är några av de viktiga avtalskraven som Vision kommer att driva för anställda i kommunala fastighetsbolag.

Vision har nu lämnat sina avtalskrav gällande anställningsvillkor till arbetsgivarorganisationen Fastigo. Målet är att teckna ett avtal som bidrar till ett mänskligt och jämställt arbetsliv.

Fokus ligger i år på allmänna anställningsvillkor då Vision och Fastigo träffade ett treårigt löneavtal förra våren. Vision vill fortsätta att utveckla den lokala löneprocessen och bidra till att skapa jämställda löner.

– När våra medlemmar får lön efter sina prestationer så kan vi minska löneskillnaderna mellan kvinno- och mansdominerade yrken och sektorer, säger Veronica Magnusson förbundsordförande i Vision.

En prioriterad fråga är chefers förutsättningar att jobba förebyggande med arbetsmiljön. Det är helt avgörande för att skapa ett hållbart arbetsliv, menar Vision.

– Om inte chefer har förutsättningar att leda sina medarbetare är alla andra insatser verkningslösa. Chefer ska ha rätt förutsättningar för att kunna leda medarbetarna och driva arbetsmiljöarbetet hand i hand med verksamhetsutvecklingen, säger Veronica Magnusson.

Övriga krav i yrkandet:

• Större tydlighet från arbetsgivarna att ta ansvar för en hälsosam arbetsbelastning och rimliga arbetstider.

• Medlemmarna ska ha större inflytande över arbetstidens förläggning.

• Växling av semesterdagstillägg mot lediga dagar ska utvecklas till uttag av ledig tid.

• Anställda som arbetar hemifrån ska få stöd av arbetsgivaren till teknisk och ergonomisk bra digital arbetsmiljö.

• Arbetsgivarens avsättning till pensionen ska öka. Medarbetare ska ha rätt att gå ner i arbetstid i slutet av arbetslivet.

Avtalet berör cirka 2300 medlemmar. Den 1 maj ska det nya avtalet vara klart.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Avtal om korttidspermittering på plats

Vision har tecknat avtal om korttidspermittering med flertalet arbetsgivarorganisationer. Korttidspermittering innebär att arbetsgivarens lönekostnader kan minska med hälften samtidigt som arbetstagaren får 90 procent av lönen.  2020-03-20

Vision yrkar för en hållbar fastighetsbransch

Den 13 februari växlade Vision yrkanden med arbetsgivarorganisationen Fastigo. Reallöneökningar, inflytande över arbetstiden, pensioner och gröna avtal kommer vara Visions fokus i kommande avtalsförhandlingar.  2020-02-14

Präster får nytt avtal angående arbetstidsregler

Vision och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har  kommit överens om särskilda bestämmelser för reglering av prästers arbetstid. Avtalet träder i kraft den 1 januari 2018 och innehåller enklare och mer flexibla arbetstidsregler som mer överensstämmer med reglerna för andra yrkesgrupper i kyrkan.  2017-11-30

Parterna överens om nytt avtal för personliga assistenter

Kommunal och Almega vårdföretagarna kom i går kväll överens om ett nytt kollektivavtal för personliga assistenter.  2017-09-08

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb