Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Rehabkoordinatorer – spindeln i nätet

2017-02-20

Efter att flera försöksprojekt har fallit väl ut så vill regeringen vill etablera en ny yrkesgrupp inom vården, rehabkoordinatorer.

– Vi är positiva till det här förslaget. Det går hand i hand med rätt använd kompetens som vi driver. Rehabkoordinatorerna ska kunna hjälpa patienter att få rätt vård och underlätta för läkarna. Det här kommer att bli väldigt bra för patienterna att få detta stöd och hjälp att till exempel komma tillbaka från en sjukskrivning, säger Linda Olausson, ombudsman med ansvar för försäkringar och arbetsskador på Vision.

I en artikel i Dagens Medicin berättar socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S), att rehabkoordinatorn ska samordna olika aktörer för att se till att en person får rätt stöd snabbt. Rehabkoordinatorer finns redan i alla landsting men i olika omfattningar och även i olika delar av sjukvården. De arbetar på lite olika sätt. En del ägnar sig åt att boka gemensamma möten med vård, arbetsgivare och myndigheter medan andra är aktiva i kontakten medarbetsgivaren.

– Det går tydligt att se att det ofta brister i kontakten mellan arbetsgivaren och hälso- och sjukvården. I det läget kan en rehabkoordinator spela en viktig roll, säger Annika Strandhäll, till Dagens Medicin.

För att bli en koordinator så finns det en kortare påbyggnadsutbildning och många som har gått den är fysioterapeuter, sjuksköterskor, arbetsterapeuter eller socionomer. Det finns inget krav på att ha en vårdutbildning i botten och regeringens arbetsgrupp ska syna vilken utbildning som är bäst.

Regeringen och Sveriges kommuner och landsting kom överens om att göra den här inriktningen och man kommer att satsa 420 miljoner i år och 430 miljoner nästa år. Ett villkor för att landstingen ska få ta del av pengarna är att koordinatorerna ska finnas i hela primärvården, skriver Dagens Medicin.

Rehabiliteringskoordinator

  • Finns på försök i alla landsting sedan flera år.
  • Regeringen vill permanenta koordinatorerna.
  • Syftet är att de ska stötta sjukskrivna och personer som riskerar sjukskrivning att korta eller helt undvika sjukskrivningar. De ska gå att få stöd av via alla vårdcentraler.
  • Ska avlasta övrig vårdpersonal, bland annat genom att samordna möten och insatser.
  • En arbetsgrupp tillsatt av regeringen ska i december i år föreslå hur koordinatorerna ska bli ett fast inslag i vården och hur utbildningen bör se ut.
  • Under 2017 och 2018 kan landstingen ansöka om pengar till koordinatorer ur en pott på 420 och 430 miljoner per år.

Källa: Socialdepartementet

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar