Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Ökad lönespridning för medicinska sekreterare och tandsköterskor

2017-02-27

Vision jobbar för en ökad lönespridning, framför allt för medlemsgrupper med en mycket liten sådan. I årets avtalsrörelse fokuserar Vision på att medicinska sekreterare och tandsköterskor ska få en ökad lönespridning.

I ett av Visions yrkanden till Sveriges Kommuner och Landsting och arbetsgivarorganisationen Pacta, inför årets avtalsrörelse, står det att arbetsgivar- och arbetstagarparterna ska arbeta för ökad lönespridning för bland andra medicinska sekreterare och tandsköterskor. Under februari och mars pågår möten på arbetsplatser runt om i landet där Vision träffar medlemmar från de två grupperna för att diskutera vad vi bör fokusera på för att åstadkomma ett gott resultat.

– Medicinska sekreterare och tandsköterskor har en mycket liten lönespridning. I årets avtalsrörelse fokuserar vi på dessa två grupper. Vi träffar dem bland annat på arbetsplatsmöten för att resonera om hur vi kan jobba ihop för att utveckla deras möjligheter. I slutet vecka 9 kommer Visions tandvårdsnätverk träffas och då kommer vi diskutera hur vi tillsammans kan göra skillnad för våra medlemmar inom tandvården. För Vision är det viktigt att tillsammans med våra medlemmar diskutera löneutveckling, lönestruktur och hur ni ser på en ökad lönespridning, säger Michael Karlsson, 2:e vice förbundsordförande i Vision.

Med en sammanpressad lönestruktur blir det svårare att göra lönekarriär. Skillnaden i lön mellan en person som just börjat sin anställning och en som går i pension är mycket liten. I dag pressar marknaden upp lönen för nyanställd personal. Det är bra och något Vision inte varken kan styra eller ska försöka jobba emot. Däremot kan och ska Vision försöka påverka själva löneutvecklingen för anställd personal.

– Vision vill att goda insatser och viktiga arbetsuppgifter ska premieras bättre, vilket över tid också ökar lönespridningen. Det innebär att vi vill jobba för att skillnader i lön ska vara sakliga och bör öka i grupperna medicinska sekreterare, tandsköterskor och socialsekreterare, avslutar Michael Karlsson.

Läs hela yrkandet här.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar