Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Magnusson: ”Säkra bemanningen på HVB”

2017-02-21

Visions medlemmar som jobbar med ensamkommande barn och unga har en tuff situation. De känner sig otillräckliga och har svårt att stötta de barn och unga som mår psykiskt dåligt. För att öka tryggheten behöver arbetsgivarna snarast se över bemanningen. Ingen ska behöva arbeta ensam, skriver Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i en kommentar.

Vision får just nu starka signaler från medlemmar på Hem för Vård och Boende (HVB) och stödboenden. De beskriver en akut och allvarlig situation som många ensamkommande barn och unga befinner sig i, och som påverkar medlemmarnas förutsättningar att göra sitt jobb.

Läs även: Se över asyllagen

– Medarbetarna på boendena gör sitt yttersta för att skapa en så god och trygg miljö som möjligt. Samtidigt upplever många en oro och känsla av otillräcklighet över att inte kunna bemöta barnen och ungdomarna på rätt sätt. Orsaken är ofta att man har för få kollegor och att man jobbar ensam, skriver Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i en kommentar.

En undersökning som Tidningen Vision gjort bland anställda på HVB vittnar om låg bemanning och att ensamarbete är vanligt. Det var också den bild Vision fick då vi förra året besökte omkring 600 av landets HVB. Budskapet från de anställda är tydligt: tillräcklig bemanningen är nödvändigt för att garantera såväl personal som boende en trygg tillvaro.

Läs artikeln här: Dålig säkerhet på HVB-hem

– För att ge möjlighet för kommunerna att hantera den akuta situationen anser Vision att regeringen bör skjuta på resurstilldelningen för stödboende fram till årsskiftet. Då kan kommunerna bromsa omstruktureringen av boendena och säkra bemanningen med den personal som krävs, skriver Veronica Magnusson.

Om du som medarbetare känner en oro eller mår dåligt över din arbetssituation ska du prata med din närmsta chef. Din chef har ansvar för din arbetsmiljö och ska göra en riskbedömning utifrån ensamarbete eller underbemanning.

• Du kan också prata med ditt skyddsombud eller Visionsombud, om det finns något på arbetsplatsen. Ta upp frågan om extern hjälp. Det kan handla om företagshälsovård, där sådan finns, eller handledning.

• Rapportera mera! Gör en avvikelserrapportering eller en Lex Sarah-anmälan om du upplever att arbetsplatsen är underbemannad eller att förekommer ensamarbete som utgör en risk för att de ungas behov inte tillgodoses.

• Vision erbjuder professionellt samtalsstöd kostnadsfritt för dig som är medlem och har en försäkring via Förenade Liv.

• Tänk på att du alltid kan kontakta Vision Direkt, på tfn 0771-44 00 00, för råd och stöd. Vi har öppet alla vardagar kl. 8-20.

– Vision jobbar för att våra medlemmar ska ha ett mänskligt arbetsliv. Det handlar om att ha förutsättningar att göra sitt jobb, en hållbar arbetsmiljö och att känna sig trygg på jobbet. För dig som jobbar på HVB och stödboende är detta särskilt viktigt just nu! Avslutar Veronica Magnusson.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

199 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar