Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hedemora kommun fokuserar hårt på jämställdhetsarbetet

2017-02-03

I Hedemora kommun har man valt fyra fokusområden som är särskilt viktiga för kommunen i deras arbete för att nå en hållbar utveckling och utveckla kommunen. Maria Lundgren arbetar som jämställdhetsstrateg 1,5 år och hon berättar att ett av dessa områden är jämställdhet när vision.se träffar på henne under Jämställdhetsdagarna 2017 i Örebro.

– Det är jämställdhet, integration, folkhälsa och miljö. Tanken är att jämställdhetsperspektivet ska genomsyra hela kommunens arbete och finnas med överallt. Det betyder att vi jobbar väldigt mycket med styr och ledningssystem, säger Maria Lundgren.

När vision.se träffar Maria under Jämställdhetsdgarna 2017 i Örebro berättar hon att jämställdhetsfrågan har varit i fokus i flera år och man har kommit ganska så långt i sitt arbete.

– Det är väldigt mycket på gång i Hedemora när det gäller jämställdhetsfrågan. Bland annat så pratar vi om rätten om att arbeta heltid. Alla som vill ha heltid ska ha rätt till heltid och att det är en möjlighet att jobba deltid. Vi har också haft ett sjuktalsprojekt eftersom vi har haft höga sjuktal i synnerhet bland kvinnor som jobbar inom kommunen och det har vi satsat på att förändra.

Läs även: Tydlig mål och strategier – viktigt i Örebro kommuns jämställdhetsarbete

Vad har ni gjort då?

– Vi har varit ute på arbetsplatsträffarna och pratat om det organisatoriska arbetsmiljöarbetet och cheferna har fått utbildning i hälsofrämjande ledarskap. En annan sak är att vi väntar på ett beslut om att cheferna ska max ha 30 medarbetare och det gäller alla chefer. I dag ser det inte alls ut så inom exempelvis vård och omsorg. Det här tror vi kommer att göra så att cheferna får bättre kontakt med sina anställda, arbetsmiljöarbetet blir bättre och chefen blir mer närvarande. Detta är viktiga faktorer som kan göra att sjuktalen sänks, säger Maria.

Hedemora kommun är även med ett i projekt som är kopplat till jämställdhetsfrågan och som länsstyrelsen Dalarna driver.

– Det innebär att vi kommer att ha väldigt mycket kompetens utveckling de närmaste två åren och det är väldigt kopplat till att bryta den könssegregerade arbetsmarknaden och öka kvinnors möjlighet att jobba heltid. Först ska alla chefer få utbildning i detta sedan ska man utbilda brett i organisationen i jämställdhetsfrågor fram till 2018.

Hedemora är även utvald i SKL:s projekt modellkommuner. Det betyder att de får en mentorkommun som har kommit lite längre i jämställdhetsarbetet och som ska hjälpa dem att utveckla det.

– Vi är väldigt glada över att få vara med i det projektet och det ska bli intressant att höra vår mentorkommun Eskilstuna berätta om hur de arbetar.

Har du något bra tips till andra kommuner som vill arbeta med jämställdhetsfrågor?

– Det är väldigt viktigt att det finns ett politiskt ledarskap och ett ledarskap i kommun för de här frågorna så att man får till ett bra arbete. Det tycker jag att man har i Hedemora och man har en stark vilja att förändra på det här området. Det gör allting mycket enklare och roligare för mig som strateg att jobba i kommunen och det är fantastiskt. Ett viktigt medskick är att man ska ha toppen med för att kunna jobba med det här på ett bra sätt, avslutar Maria.

Avslutningsvis kommer även en hemtjänstenhet inom kommun att testa sextimmarsdagar under ett år för att se om det kan hjälpa till att förbättra arbetsmiljön.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar