×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fokus på lön och skapa hälsosammare arbetsplatser

2017-02-10

Nu lämnas avtalsyrkanden för Visions medlemmar som arbetar med vård och omsorg i företag inom arbetsgivarorganisationen Arbetsgivaralliansen. Fokus ligger på lön och bättre jobbvillkor.

Den 1 april ska ett nytt avtal vara klart för Visions medlemmar som arbetar med vård och omsorg i företag inom arbetsgivarorganisationen Arbetsgivaralliansen. Visions medlemmar vill ha ett mänskligare arbetsliv. För att klara de framtida rekryteringsbehoven och behålla kompetenta och engagerade medarbetare i dessa företag krävs konkurrenskraftiga löne- och anställningsvillkor, väl i nivå med övrig arbetsmarknad.

Det här vill Vision:

I vårt avtalsyrkande vill vi se flera förbättringar för dig som jobbar inom vård och omsorg. Här är några exempel:

• Lön: Visions medlemmar ska få reallöneökningar under avtalsperioden. Den löneskillnad som finns mellan jämförbara kvinno- och mansdominerade yrken och sektorer ska minska. Under hösten och vintern har parterna arbetat gemensamt med syftet att teckna ett nytt förbättrat löneavtal. Vision vill bland annat att det blir tydligare för alla hur lönprocessen går till på arbetsplatsen. Vi vill medverka till att ta fram gemensamma verktyg för att sprida kunskap om det nya avtalet. Vision vill också att parterna gemensamt utvärderar resultatet av kompetensutveckling.

• Allmänna anställningsvillkor: Visions medlemmar ska kunna få föräldralön när de är lediga för vård av barn. Vi vill också att taket för ob-ersättningen ska tas bort så att ob kan följa medlemmens löneutveckling.

• Åtgärder för att skapa en hälsosammare arbetsplats i balans med privata angelägenheter: Många av våra medlemmar arbetar inom områden som är psykiskt påfrestande. Ingen ska behöva bli sjuk på grund av ohälsosam arbetsbelastning. Vision vill därför tillsammans med arbetsgivaren följa upp hur Arbetsmiljöverkets nya föreskrift om organisatorisk och social arbetsmiljö används. En del av en god arbetsmiljö är hälsan, och därför ska Visions medlemmar ha rätt att ta ledigt med lön för 1) besök hos hälso- och sjukvården när det rör arbetsförmågan och 2) vid besök hos mödravårds- och barnavårdscentral för båda föräldrarna.

• Generationsväxling: Rekryteringsbehoven är stora, och avtalets förmåner ska vara attraktivt för unga och äldre. Vision vill att avsättningen till tjänstepensionen ska öka, och att det ska bli möjligt för en äldre person att gå ner i tjänstgöringsgrad. Dessa åtgärder gör det möjligt för äldre att orka jobba längre.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Lön och arbetstid i yrkanden till Arbetsgivaralliansen

Den 25 september växlade Vision yrkanden med arbetsgivarorganisationen Arbetsgivaralliansen för avtalet Trossamfund och Ekumeniska organisationer. Reallöneökningar, inflytande över arbetstiden, lägeravtal och bilersättningsavtal är några av Visions fokusfrågor i kommande avtalsförhandlingar.  2020-09-30

Avtal om korttidspermittering på plats

Vision har tecknat avtal om korttidspermittering med flertalet arbetsgivarorganisationer. Korttidspermittering innebär att arbetsgivarens lönekostnader kan minska med hälften samtidigt som arbetstagaren får 90 procent av lönen.  2020-03-20

Reallöneökningar, utveckling och hållbarhet i fokus i yrkanden med Arbetsgivaralliansen

Den 21 februari växlade Vision yrkanden med arbetsgivarorganisationen Arbetsgivaralliansen, avtalen för Skola/utbildning och Folkhögskola. Reallöneökningar och rätt till friskvård två viktiga saker Vision kommer att lyfta i kommande förhandlingar.  2020-03-11

Framgångar i nytt avtal med Arbetsgivaralliansen

Vision har tecknat nytt avtal för Skola/utbildning och Folkhögskola med Arbetsgivaralliansen. Nytt i avtalet är bland annat att föräldrar har rätt till föräldrapenningtillägg från och med första anställningsdagen.  2018-09-21

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb