Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Att vara ung chef

2017-02-13

Hur är det att bli chef i ung ålder? Anastacia Chefer var bara 23 år gammal när hon fick chansen att bli chef. Det är något som hon inte ångrar i dag fyra år senare.

Att arbeta med människor har alltid varit intressant för Anastacia Chefer. Hon har provat på att jobba som parkarbetare, vårdbiträde, kioskbiträde, kock och personlig assistent tills hon 2012 fick chansen att under en sommar jobba som vikarierande enhetschef inom personlig assistans i Luleå kommun. En chans som gjorde att hon året efter fick erbjudande om att jobba som enhetschef, när hon var färdig med sina studier.

Var det chef du ville bli?

– Som person har jag alltid varit mycket omtänksam och hjälpsam och arbeta med människor har alltid varit intressant för mig eftersom jag är väldigt social av mig och vill oftast hjälpa andra människor i vardagen. När jag påbörjade min utbildning som beteendevetare ville jag arbeta som kurator för att hjälpa människor med olika problem, berättar Anastacia och fortsätter:

– Personligen brinner jag även mycket för kreativa och inspirerande arbeten och jag älskar även djur och natur, så vi får se vart jag hamnar i framtiden. I dag finns det otroligt stort utbud på olika utbildningar och arbeten, det gör svårt för många ungdomar att välja deras framtida yrke och arbete.

Intresserad av en chefsutbildning? Läs mer: Utbildning: Ny som chef

Men vad var det som lockade med chefsyrket?

– Min roll som chef inom personlig assistans går ut på att hjälpa funktionsnedsatta människor i sin vardag genom att leda personal som utför själva arbetet. Arbete som chef ger mig möjlighet att ansvara över personal och medbogarna som vi tar hand om, samt påverka deras vardag. Som chef lär du dig otroligt mycket om andra människor och deras behov, samt ledarskap i praktiken. Chefer behövs i samhället och bra chefer är nödvändiga. Det lockas jag av.

Varför ska man bli chef?

– Du får otroligt bred kompetens av arbete då du möter många olika problem och måste skapa goda nätverk mot både interna och externa aktörer för samverkans skull. Är du rätt person för yrket kan du utvecklas oerhört mycket och du kan åstadkomma stora positiva förändringar i samhället, säger Anastacia.

Har du något bra tips på hur man kan tillväga om man är intresserad av att bli chef under studietiden?

– Du ska försöka söka sommarjobb eller vikariat då det oftast lättare att få som student och man får "praktik" på köpet. Kolla gärna på olika hemsidor, bland annat kommunens egna.
Det bästa sättet att hitta ett jobb i dag är genom sitt nätverk.

Har det varit svårt att vara chef?

– Att jobba som chef är komplicerat och det är inte alla personer som kan klarar av det då det kräver stort flexibilitet i allt du gör i arbetet. Du ska vara lyhörd till vad andra säger. Du blir tvungen att ta obekväma beslut och samtal med vissa personer och även bemöta de på ett professionellt sätt.

Att bli chef, var det som du hade förväntat dig?

– Jag har förväntat mig att en chef ska ha mer tid för ledarskap än vad chefer har i dag. Första linjens chefer har brett område att hantera så det innebär oftast att man ska hinna med olika projekt, samtal, möten och även hinna med administrativa uppgifter som ingår i arbetet på väldigt kort tid och mycket tid går åt till bemanning, berättar Anastacia.

Vad är bra att tänka på som ung chef?

– Som chef kommer du hantera många olika områden och kommer att ha många bollar i luften. Viktigt då att du kan sortera, prioritera och reflektera. Var konstruktiv och skapa förtroende för dina medarbetare, ha tålamod och förståelse för andra.
Utveckla dig själv och våga göra förändring. Det är mina bästa tips.

Hur ska man tackla eventuella problem som dyker upp?

– Det beror på i vilken samanhang problemet kommer upp och vad det handlar om. Du ska kunna ha torrt på fötterna innan du svarar på komplicerade frågor, rådgör alltid med din chef eller annan stödfunktion i organisationen i första hand. Komplicerade ärenden tar oftast tid att lösa och du kommer behöva ha stöd från både din chef och kollegor, avslutar Anastacia.

Läs mer: Vision chef

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar