Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hetaste kompetenserna för kommunikatörer

2017-12-04

Har du en examen med någon anknytning till medier eller kommunikation, duktig på sociala medier och är kreativ? Då är du extra eftertraktad som kommunikatör.

Nu har utbildning.se följt upp förra årets kartläggning av jobbannonser till kommunikatörs- och informatörsjobb. De har undersökt 161 svenska jobbannonser och sammanställt en lista med 20 kompetenser som arbetsgivarna letar efter.

 

 1. Examen 57 %
 2. Erfarenhet av sociala medier 55 %
 3. Kreativ 35 %
 4. Driven 30 %
 5. Utåtriktad 29 %
 6. Social kompetens 27 %
 7. Strukturerad 27 %
 8. Initiativtagande 26 %
 9. Flexibel 25 %
 10. Analytisk 24 %
 11. Självgående 23 %
 12. Photoshop 21 %
 13. God skribent 21 %
 14. Lyhörd 19 %
 15. InDesign 18 %
 16. Intresserad 17 %
 17. Projektledningserfarenhet 17 %
 18. Adobe 15 %
 19. Effektiv 14 %
 20. Episerver 13 %

Arbetsmarknaden för kommunikatörer varierar beroende på vart i landet du vill arbete, enligt arbetsmarknadsprognoser från Statistiska Centralbyrån. I Stockholmsområdet råder balans i branschen, medan det i Göteborg anses vara hård konkurrens om jobben. Generellt, är det tydligt att kommunikatörer inte är en bristvara i dagens Sverige. Både i norr och väster är det tuff kamp om jobben. Trots detta råder det balans mellan utbudet och efterfrågan på kommunikatörer i hälften av alla län i Sverige, skriver utbildning.se

 

Läs också: Hetaste kompetenserna för ingenjörer

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

270 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

 • Personlig rådgivning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar