Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Vinnarbild på Johannes Rämnegård och representanter från Stockholms stad, som är kategoriägare för Årets Karriär.

Foto: Elin Hagman, Framtidsverket.

    Vinnarbild på Johannes Rämnegård och representanter från Stockholms stad, som är kategoriägare för Årets Karriär. Foto: Elin Hagman, Framtidsverket.

Han vann Årets Karriär på Framtidsgalan

2017-12-06

Han gick från personlig assistent till områdeschef på 13 år och i november blev han tilldelad Årets Karriär på Framtidsgalan.

När Framtidsgalan gick av stapeln den 21 november så var en av vinnarna Johannes Rämnegård. Han arbetar som områdeschef boende och personligt stöd i stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen. Han var nominerad inom kategorin Årets Karriär och han fick även gå upp på Oscarsteaterns scen och mota priset Årets Karriär.

– Jätteroligt. Kul att få bli uppmärksammad. Särskilt då man arbetar i en kommunal verksamhet, berättar Johannes.

Varför tror du att du fick priset?

– Jag arbetar aktivt för att driva medarbetar- och brukarfrågor. Att jag alltid försöker utveckla organisationen är det jag tror var det juryn fastnade för. Samtidigt som jag också har lyckats gå från personlig assistent till områdeschef på 13 år.

I motiveringen står det att du sett utvecklingsmöjligheter inom organisationen och tagit ansvar för att genomföra dem, vilka såg du och vilka har du genomfört?

– Jag har arbetat med hur assistansen i stadsdelarna sett ut, och hur den ska se ut i framtiden. Då det är stor variation i stadsdelarna hur det ser ut i dag så försöker vi få till en gemensam syn på detta.

Fokus på att förbättra verksamheten och för brukarna, berätta lite om det?

– Jag tycker det är alltid roligt att utveckla och utvecklas. När man är inne i en process där man behöver förändra så är det spännande i skedet där man diskuterar lösningar. För om man får med sig gruppen att våga tänka lite annorlunda, så kallat utanför boxen, så händer en massa spännande saker. Där kan man hitta nya idéer som man inte tänkt tidigare. Det får medarbetarna att växa. Vilket är väldigt kul som ledare att se, säger Johannes och fortsätter:

– Jag arbetar också med att hitta metoder för att brukarna ska kunna få utrycka sin vilja. Vi har många brukare som kanske inte har tal som primär kommunikation, där behöver man hitta andra metoder för att nå och få brukaren att känna sig sedd.

Har du några bra ledarskapstips?

– Var ödmjuk. Du behöver veta riktningen men som ledare behöver du inte kunna allt. Är man ärligt med att man inte vet så kan det inspirera medarbetare att vilja hjälpa till. Då börjar man arbeta mer som ett team. Sedan behöver man också vara lite envis, allt man vill ändra på ändras inte med en gång. Det tar tid. Så ha tålamod.

Eftersom du vunnit årets karriär, så undrar jag om du har några tips på hur man vinner sådant fint pris och gör en bra karriär?

– Sätt upp ett mål. Jag har alltid haft ett nytt mål att arbeta mot. När jag var personlig assistent hade jag målet att bli samordnare, jag tog reda på vad jag behövde kunna för att bli, sedan när jag blev samordnare tänkte jag att jag kunde bli chef. Då kollade jag reda på vad det var som krävdes och så arbetade jag mot det. Alla kan bli det de vill bli, avslutar Johannes.

Han vann med motiveringen:

"Årets Karriär har med engagemang och målmedvetenhet gjort karriär inom sin organisation. Årets Karriär har sett utvecklingsmöjligheter inom organisationen och tagit stort ansvar för att genomföra dessa. Årets Karriär inspirerar både genom sin personliga utveckling, men även genom att vara en viktig glädjespridare bland sina medarbetare och får verksamheten att drivas framåt. Steg för steg har Årets Karriär avancerat, med fokus på att förbättra verksamheten och framförallt förbättra för brukarna."

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  2020-09-17

Till arkivet

672 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar