Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Så motiverar du dina kollegor

2018-01-03

Ibland är det inte lätt att hitta motivationen på jobbet, speciellt om du precis har kommit tillbaka från semestern. Här kommer fem sätt som motiverar dig och dina medarbetare nu när julledigheten är över.

1. Att bli uppmärksammad och uppskattad för sin arbetsinsats

Alla vill bli sedda och erkända för det vi gör. Försök lägga mindre tid på att leta efter misstag och fokusera mer på att berömma och lyfta fram det som medarbetarna gör bra, även de små sakerna. Målet bör vara att alla går hem från jobbet stolta och uppbyggda!

2. Långsiktiga mål

Under nästa utvecklingssamtal med din chef, sätt tillsammans upp goda, realistiska mål att sträva mot. Var noga med att målet är tydligt och att det känns stimulerande att arbeta fram emot.

3. Att arbeta med det man brinner för

Inget kan få människor att lysa så som när de får lov att göra det de älskar. Kartlägg tillsammans med dina medarbetare vad ni alla har för styrkor, önskemål och talanger och hitta sätt att dra nytta av dessa styrkor och talanger på. Du får mer motiverade medarbetare och företaget gynnas av duktiga, hängivna medarbetare. Win-Win.

4. En lojal chef

Är du chef eller befinner dig i, eller siktar på, en ledande position? Tänk då på att människor inte vill följa en konflikträdd person som vänder kappan efter vinden, utan en stark ledare som är genuin som människa och som står upp för sina värderingar och sina medarbetare. Låt dina medarbetare känna att du är äkta, att du bryr dig och vill dem väl.

5. Öppen kommunikation

Var rak, var tydlig, var ärlig. Du vill inte vara en del av en organisation som präglas av lögn, bakom-ryggen-snack eller otrygghet. Gör dig själv och hela företaget en tjänst – var lojal mot dina medarbetare och var ärlig i all din kommunikation, såväl internt som externt.

Fakta från Utbildning.se som har hittat motivationsfaktorerna hos Deepak Chopras tankar i "Whats the Best Way to Motivate People?"

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

6 tips till motivation i hemmakontoret

Julen är över och de flesta har nu återvänt till jobbet efter en härlig ledighet. Men att börja jobba igen när hemmet är den nya arbetsplatsen är en speciell situation som lätt kan leda till brist på motivation. Så här kan du göra för att peppa dig själv inför jobbstarten i hemmakontoret!  2021-01-14

Till arkivet

672 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar