Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Mathias Bohman (S), Veronica Magnusson och Torgny Hagelin, Personaldirektör.

    Mathias Bohman (S), Veronica Magnusson och Torgny Hagelin, Personaldirektör.

Veronica Magnusson träffade politiker i Upplands Väsby

2017-08-30

I januari 2017 startade Vision landets största dialog för ett mänskligare arbetsliv. I ett led i detta så träffar Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, politiker och medlemmar runt omkring i landet för att se till att sjukfrånvaron sänks. I måndags träffade hon politiker i Upplands Väsby för att prata om hur det ser ut där.

– Jag och lokalavdelningen träffade politiker, både från oppositionen och majoriteten, och personaldirektören. Vi diskuterade vad som behövs för ett mänskligare arbetsliv och vad som krävs för att personalen ska ha en bra arbetsmiljö, berättar Veronica Magnusson och fortsätter:

– Vi pratade även om chefers förutsättningar, ledarskapets betydelse samt likvärdiga villkor mellan mans- och kvinnodominerad sektor. Sedan pratade vi om att man ska känna att man är en del av något större och kunna se nyttan och meningsfullheten i sitt arbete. Att det är viktigt man känner att min roll i en stor organisation bidrar till helheten.

Sjuktalen har sjunkit i Upplands Väsby sedan förra året och man är inne i en positiv utveckling men man ligger några procent över de kommuner som är bäst.

– Det finns mer att göra i Upplands Väsby så därför diskuterade vi hur man lyckas behålla och attrahera personal, samt hur man får stabilitet på de arbetsplatser där det har varit en stor omsättning. En annan sak som de tog upp var att personalen i kommunen kan få rådgivning och samtalsstöd, oavsett om det gäller privat eller något som har hänt på jobbet. Det är även något som finns via medlemskapet i Vision och som jag tycker är ett väldigt bra stöd för medlemmar och personalen inom Upplands Väsby kommun.

Läs även: Vision lanserar Stresskollen

Vad tar du med dig från mötet?

– Det var roligt att träffa politikerna och jag tar med mig den gemensamma viljan att fokusera på att förbättra arbetsmiljön. Jag tar även med mig att det finns en stor igenkänning när vi pratar om stress och de negativa konsekvenserna som den ger och att vi fortfarande behöver jobba mer med dessa frågor. Sedan är det så himla roligt att se stolta lokala företrädare för Vision och att de har en bra dialog med både arbetsgivare och medlemmar, avslutar Veronica Magnusson.

Vision har frågat medlemmarna vad som bör förändras för att stressen på jobbet ska minskas och har nu tagit fram fyra förslag:

• Ge cheferna förutsättningar att minska sjukskrivningarna. Chefer ska ha ansvar för ett rimligt antal medarbetare inom ett hanterbart antal verksamheter som inte är för geografiskt spridda.

• Balans mellan krav och resurser med hjälp av rätt använd kompetens. För att nå balans mellan krav och resurser krävs fler kollegor. Vi behöver också tänka nytt kring hur personalens kompetens används smartast.

• Satsa på det förebyggande arbetsmiljöarbetet och öka stödet för rehabilitering. Arbetsgivarna behöver se över sitt systematiska arbetsmiljöarbete i förhållande till de nya arbetsmiljöreglerna kring organisatorisk och social arbetsmiljö.

• Sätt personalens hälsa på den politiska dagordningen. Kommuner, landsting och regioner bör upprätta årliga hälsobokslut över hur arbetsmiljön och personalens hälsa utvecklas över tid och identifiera behov av insatser.

Läs mer: Vision startar landets största dialog för mänskligare arbetsliv

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

293 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar