×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem. Är du sjukskriven, eller har varit det de senaste tre månaderna, behöver du kontakta försäkringsbolaget eftersom det ställs vissa hälsokrav för att kunna få försäkringarna. Om du inte vill ha försäkringarna måste du kontakta försäkringsbolaget och tacka nej. Den automatiska anslutningen till försäkringarna gäller inte om du varit medlem i Vision under de senaste tolv månaderna.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Topp tio-listan över universiteten och högskolorna med mest nöjdaste studenter

2017-08-25

Handelshögskolan i Stockholm har de nöjdaste studenterna enligt Universums undersökning FöretagsBarometern 2017. Se hela listan här.

Universum är ett Employer branding-företag som har gjort undersökningen FöretagsBarometern 2017. Undersökningen rankar inte bara attraktiva arbetsgivare utan även vilka universitet och högskolor som har mest nöjda studenter. Det är närmare 22 000 svenska studenter som har bidragit till betygsättningen.

Handelshögskolan, Chalmers tekniska högskola och Lundsuniversitet toppar

Deltagarna har betygsatt hur nöjda de är med sitt universitet på en skala från 1 till 10 där Handelshögskolan i Stockholm har fått ett medelbetyg på 8,6. De toppar därmed listan. Det nationella medelbetyget ligger på 7,5.

De har även listat vilka attribut de associerar med sitt universitet. 93 procent av studenterna på Handelshögskolan i Stockholm anser att deras utbildning ger dem en bra referens för framtida karriär jämför med 60 procent av studenterna från samtliga universitet och högskolor i Sverige.

Topp 10-listan över universitet/högskolor med mest nöjda studenter och bäst fokus på sina studenters anställningsbarhet:

Mest nöjda studenter:

1 Handelshögskolan i Stockholm

2 Chalmers Tekniska Högskola

3 Lunds Universitet

4 Linköpings Universitet

5 Kungliga Tekniska Högskolan

6 Sveriges Lantbruksuniversitet

7 Uppsala Universitet

8 Karolinska Institutet

9 Handelshögskolan i Göteborg

10 Umeå Universitet

Bäst anställningsbarhetsfokus:

1 Handelshögskolan i Stockholm

2 Chalmers Tekniska Högskola

3 Kungliga Tekniska Högskolan

4 Lunds Universitet

5 Linköpings Universitet

6 Handelshögskolan i Göteborg

7 Karolinska Institutet

8 Uppsala Universitet

9 Luleå Tekniska Universitet

10 Jönköpings Universitet

Källa: Universum

Nyheter

Bra chef och ledarskap – viktigt när studenter väljer arbetsgivare

En bra chef och bra ledarskap är de viktigaste faktorerna när studenter och akademiker i början av karriären väljer arbetsgivare. Det visar en ny studie gjord av Academic Work och Kantar Sifo.  för 12 timmar sedan

Helena Håkansson. Privat bild.

Uppsatsen ”Att trivas, stanna eller lämna?” prisas

Personalorientering och attraktiv arbetsplats är faktorer som påverkar hur socialsekreterare inom ekonomiskt bistånd trivs på jobbet. Det visar en masteruppsats vid Göteborgs universitet som är gjord av Helena Håkansson. Uppsatsen belönas nu med Visions socionomstipendium 2017.  för 4 dagar sedan

Diskussioner om chefers förutsättningar och välfärdens utmaningar i podd

I början av september gästade Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, Vård- och omsorgspodden för att diskutera chefers förutsättningar och välfärdsutmaningar. Podden görs av omsorgsdirektören i Helsingborg, Britt-Marie Börjesson.  för 8 dagar sedan

Här vill framtidens chefer arbeta

Nästa generation av chefer har inte Google som drömarbetsgivare. Här är 10 multinationella företag där framtidens chefer vill jobba.  2017-09-08

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb