×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Topp tio-listan över universiteten och högskolorna med mest nöjdaste studenter

2017-08-25

Handelshögskolan i Stockholm har de nöjdaste studenterna enligt Universums undersökning FöretagsBarometern 2017. Se hela listan här.

Universum är ett Employer branding-företag som har gjort undersökningen FöretagsBarometern 2017. Undersökningen rankar inte bara attraktiva arbetsgivare utan även vilka universitet och högskolor som har mest nöjda studenter. Det är närmare 22 000 svenska studenter som har bidragit till betygsättningen.

Handelshögskolan, Chalmers tekniska högskola och Lundsuniversitet toppar

Deltagarna har betygsatt hur nöjda de är med sitt universitet på en skala från 1 till 10 där Handelshögskolan i Stockholm har fått ett medelbetyg på 8,6. De toppar därmed listan. Det nationella medelbetyget ligger på 7,5.

De har även listat vilka attribut de associerar med sitt universitet. 93 procent av studenterna på Handelshögskolan i Stockholm anser att deras utbildning ger dem en bra referens för framtida karriär jämför med 60 procent av studenterna från samtliga universitet och högskolor i Sverige.

Topp 10-listan över universitet/högskolor med mest nöjda studenter och bäst fokus på sina studenters anställningsbarhet:

Mest nöjda studenter:

1 Handelshögskolan i Stockholm

2 Chalmers Tekniska Högskola

3 Lunds Universitet

4 Linköpings Universitet

5 Kungliga Tekniska Högskolan

6 Sveriges Lantbruksuniversitet

7 Uppsala Universitet

8 Karolinska Institutet

9 Handelshögskolan i Göteborg

10 Umeå Universitet

Bäst anställningsbarhetsfokus:

1 Handelshögskolan i Stockholm

2 Chalmers Tekniska Högskola

3 Kungliga Tekniska Högskolan

4 Lunds Universitet

5 Linköpings Universitet

6 Handelshögskolan i Göteborg

7 Karolinska Institutet

8 Uppsala Universitet

9 Luleå Tekniska Universitet

10 Jönköpings Universitet

Källa: Universum

Nyheter

Bra saker att tänka på inför sommarjobbet

Vision.se tänkte släta ut några frågetecken kring vad som kan vara bra att tänka på inför, under och efter sommarjobbet.  för 8 dagar sedan

Framtidsmässan

Kom och träffa oss på Framtidsmässan i Stockholm den 12 april! Retorikexperten Elaine Eksvärd kommer stå på Stora scen och tipsar om bland annat hur du ska göra på en anställningsintervju.  i förrgår kl 17:08

Här finns jobben

Socialsekreterare, tandhygienist eller medicinsk sekreterare? Ni är eftertraktade på arbetsmarknaden 2018. Och om fem år! Det visar en ny rapport från Arbetsförmedlingen.  2018-02-12

Akademisk kvart

Funderar du på att söka jobb utomlands? Eller kanske förklara för en utbytesstudent vad akademisk kvart är. Då kan du ta hjälp av UHR:s användbara ordbok på nätet.  2018-01-29

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb