Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Sju saker du inte ska säga till en chef i Sverige

2017-08-17

Vissa saker är självklara för dig som jobbar i Sverige, men är du nyinflyttad är t ex förmiddagskaffet och ett ståskrivbord inte lika givet. Här är några saker som du inte ska säga till din chef i Sverige.

Det är The Local, en nyhetssida som skriver om Sverige på engelska, som har satt ihop en lista med 7 saker som du inte ska säga till en chef i Sverige. Syftet med artikeln är att hjälpa nyinflyttade att få koll på den svenska kontorskulturen.

1. "Nej, tack! Jag dricker inte kaffe." Kaffe är viktigt i Sverige och visste du att det är bara i Finland som man dricker mer kaffe? Att fika, gärna två gånger per dag, ingår i den svenska kontorskulturen och det gäller att anpassa sig. Att dricka te är inte samma sak.

2. "Var är alla? Klockan är bara 17!" Luncher och kafferaster är en självklarhet på svenska arbetsplatser. Samma sak med att gå hem i tid. Det är många som måste hämta barn från skolan och därför måste gå redan halv fem. Att sitta kvar på kontoret efter klockan 17 och jobba över kommer inte att ge dig extra beröm från chefen. Det är bara ditt privatliv som kan bli lidande.

3. "Är hen fortfarande på föräldraledighet?" Sveriges generösa 16 månaders föräldraledighet kan komma som en överraskning.

4. "Ett skrivbord där du står vid? Vad är meningen med det?" I Sverige har det blivit mer vanligt att ha skrivbord som går att höja och sänka. Det finns hälsofördelar med att inte sitta ner hela tiden så stå upp för din svenska chef.

5. "Jag känner mig sjuk men kommer in ändå." I Storbritannien och USA kan kulturen vara lite annorlunda när det gäller sjukanmälningar. Är men hemma för att man är sjuk så kan det mötas med skepsis. I Sverige är det annorlunda. Du stannar hemma tills du är frisk, delvis för att inte smitta dina kollegor.

6. "Jag har aldrig arbetat för en kvinnlig chef. Hur ska jag handskas med hormonerna?" Sverige ligger i topp i EU när det gäller andelen kvinnor inom affärslivet och politiken. Därför är det en stor chans att en kvinna är chef på din arbetsplats.

7. "Jag behöver ingen, jag jobbar över i kväll i stället." På svenskaarbetsplatser pratas det om att ha balans i yrkeslivet. Det är ett tag kvar till att alla har sextimmars arbetsdagar men antalet jobbtimmar är bland de lägsta i Europa. En anledning är att det är få som sitter uppe och jobbar sent. Därför är det bättre att be om hjälp och inte framstå som en arbetsnarkoman som inte vill samarbete.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  2020-09-17

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar