Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Cecilia Grefve. Foto: Sören Andersson. Regeringskansliet.

    Cecilia Grefve. Foto: Sören Andersson. Regeringskansliet.

Positiva konferenser om sociala barn- och ungdomsvården

2017-09-01

Under fredagen var det dags för andra spridningskonferensen som den nationella samordnaren för sociala barn- och ungdomsvården, Cecilia Grefve, anordnar tillsammans med flera kommuner och andra samarbetspartner. Det var andra konferensen av totalt fem regionala spridningskonferenser.

På dessa konferenser får representanter från kommuner och andra samarbetspartners berätta om sina förbättrande arbetsåtgärder som man kan hitta i deras planer för att förbättra den sociala barn- och ungdomsvården.

– Det är även en återkoppling till alla som varit med och bidragit och lyft upp områden som är viktiga att ta tag i men även en chans för kommunerna, fackliga företrädare, universitet med flera att berätta om förbättringsarbetet med att förstärka barn- och ungdomsvården, berättar Cecilia Grefve.

Är du nöjd med det arbete som ni har gjort?

– Den sociala barn- och ungdomsvården har blivit belyst och man har på olika sätt tagit tag i de utmaningar som finns, men det finns fortfarande utmaningar kvar. Det vi kan se är vilka förbättringar som kan hända när många kraftsamlar sig och går i samma riktning. Det har varit bra tycker jag.

Hur har kommunerna reagerat på dina besök?

– De har tagit emot mig jättebra. Man har varit väldigt engagerad på alla olika nivåer. Även under en tuff period som 2015 då flera ensamkommande barn kom till Sverige så har man levererat efter sin plan för förbättringsarbete. Det har varit positivt, säger Cecilia Grefve.

Vad händer efter dessa konferenser?

– Vi har en del samråd kvar med bland annat myndighetet privata vårdgivare och forskare. Vi vill ha en bred dialog och sedan släpper vi en slutrapport i december. Efter årsskiftet avsluts uppdraget och då måste det arbete som vi har lagt ner gå in i ordinarie strukturer och inte stanna av. Vi vet att man måste vara uthållig och tänka långsiktigt när man jobbar med detta så det måste fortsätta.

Känner du att det arbete som ni har gjort kan appliceras på andra verksamheter inom kommuner?

– Ja, det tror jag. Just den här breda delaktigheten är viktig. Alla ska känna att de kan förbättra och bidra. Det har varit en stor vinst plus att vi har lyft upp problembilden till kommunledningsnivå. Det är väldigt positivt och kanske man ska lyfta hela socialtjänsten på samma sätt.

Vision delar även ut 101 förslag för socialtjänsten i samband med konferenserna, vad tycker du om dessa förslag?

– De är jättebra och jag känner väl igen många av dem. De är kreativa och hjälpsamma förslag, avslutar Cecilia Grefve.

Läs mer: 101 förslag för socialtjänsten

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar