Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Jenny Stake Fredriksson och Jan-Eric Rönngren, förhandlingsledare vid Arbetsgivaralliansen, och Faraj Abuiseifan
Ombudsman på Vision.

    Jenny Stake Fredriksson och Jan-Eric Rönngren, förhandlingsledare vid Arbetsgivaralliansen, och Faraj Abuiseifan Ombudsman på Vision.

Lön och fungerande löneprocess – centrala i yrkande

2017-09-04

Nu börjar avtalsrörelsen för ett nytt avtal för Trossamfund och ekumeniska organisationer (TEO).

I förra veckan växlade Vision yrkanden med Arbetsgivaralliansen och då formellt startade avtalsrörelsen för Trossamfund och ekumeniska organisationer. Under kommande månad intensifieras förhandlingarna för ett nytt avtal och förhoppningen är att ett nytt avtal ska vara klart innan den 1 oktober 2017, då det nuvarande avtalet löper ut.

De centrala delarna i Visions yrkande är lön och en fungerande löneprocess. Vision driver också bland annat på för fler semesterdagar för anställda under 40 och ett så kallat VAB-tillägg. Möjligheten till friskvård på arbetstid och om att gå ner i tjänstgöringsgrad för äldre är också viktiga frågor för Vision.

Avtalsområdet består till största delen av frikyrkor (Equmeniakyrkan, Svenska Alliansmissionen, Pingst, Evangeliska Frikyrkan med flera) men även av andra religiösa samfund till exempel muslimska och judiska församlingar.

Kollektivavtalet omfattar totalt cirka 4 700 anställda varav cirka 1 200 är medlemmar i Vision. Visions medlemsgrupp utgörs av pastorer, diakoner, ungdomsledare och administrativ personal. Avtalsområdet består av många mindre arbetsgivare, våra 1 200 medlemmar är fördelade på cirka 1 000 arbetsgivare.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar